Overblik: Det sker på valgkampens sidste dag

Tirsdag skal danskerne til valg. Få overblikket over valgkampens sidste dag her.

I næsten fire uger har hundredevis af kandidater været på gaden for at møde vælgere i håb om at få indflydelse på Danmarks fremtid.

Nu skal krydset sættes, og der er derfor ikke meget valgkamp tilbage. Her kan du se, hvad der sker på valgdagen:

Tirsdag

  • Klokken 08.00 åbner valgstederne til det danske folketingsvalg 2022. De er muligt at stemme frem til klokken 2000.
  • De fleste partiledere stemmer tidligt på valgdagen.
    • Klokken 09:30 er Inger Støjberg (DD) i Hadsund Hallerne for at afgive sin stemme, mens Lars Løkke Rasmussen (M) stemmer på Nyboder Skole i København. 
    • Klokken 10.00 afgiver Jakob Ellemann-Jensen (V) sin stemme på Rude Skov Skole i Birkerød. Samtidig stemmer Kristendemokraternes Marianne Karlsmose i Tarm Idrætscenter i Vestjylland.
    • En halv time senere afgiver fire politiske ledere deres stemmer. Alternativets Franciska Rosenkilde stemmer på Nørrebro Park skole i København. Enhedslistens Mai Villadsen stemmer på Lergravsparkens Skole på Amager. Søren Pape Poulsen (K) stemmer i Viborg Stadionhal. Og endelig afgiver formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, sin stemme i Snekkersten Hallen i Nordsjælland.
    • Klokken 11.00 stemmer Alex Vanopslagh (LA) på Skolen på Strandboulevarden i København. På samme tidspunkt stemmer DF's Morten Messerschmidt på Ordrup bibliotek.
    • Pia Olsen Dyhr (SF) stemmer på Skolen ved Sydhavnen i København mellem klokken 12.00 og 13.00.
    • Det vides endnu ikke, hvor og hvornår Mette Frederiksen (S), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Sikandar Siddique (FG) stemmer.
  • I løbet af valgaftenen holder de politiske partier valgevents for deres kandidater og tilhængere. 
    • Flere af partierne i blå blok holder deres valgbegivenhederne på Christiansborg. Det gælder eksempelvis for Danmarksdemokraterne, som holder deres valgaften i Christiansborgs restaurant. Venstre holder valgaften i Landstingssalen og Grundlovs, Nye Borgerlige holder valgaften i et telt i Indre Slotsgård, og også Kristendemokraterne holder valgaften på Christiansborg. Endelig er Radikale Venstre er samlet i Venstres gruppeværelse på Christiansborg.
    • De øvrige partier i rød blok holder deres valgaftner ude i København. Enhedslisten holder deres valgfest i Amager Bio. Alternativet holder valgaften i 5E i Kødbyen i København. SF holder deres valgfest på Johan Borups Højskole. Og Frie Grønne holder deres valgfest på Union på Nørrebro i København. 
    • Moderaterne holder valgaften i Mogens Dahl Koncertsal. Konservative holder valgaften på Børsen i København, og Liberal Alliance holder valgfest på Matrikel1 i København. 
  • Umiddelbart efter valglokalernes lukning klokken 20.00 kommer TV 2 og DR med valgstedsmålinger, der giver en den første indikation af, hvordan folketingsvalget ender.
  • Når resultaterne endeligt tikker ind mødes partilederne til en afslutningsdebat i Folketingssalen. Det forventes at ske mellem klokken 23.00 og klokken 02.00 natten til onsdag.

{{toplink}}

Artiklen opdateres løbende.

,

Forrige artikel Læger, patienter og fagfolk foreslår akuthjælp til Region Sjælland: ”De har de sygeste borgere og det svageste sundhedsvæsen” Læger, patienter og fagfolk foreslår akuthjælp til Region Sjælland: ”De har de sygeste borgere og det svageste sundhedsvæsen” Næste artikel Eksperter kalder Løkkes idé til fremtidens pensionssystem Eksperter kalder Løkkes idé til fremtidens pensionssystem "fuldstændig omkalfatrende"