Sådan ser regeringens beskæftigelsesreform ud

DOKUMENTATION: Regeringen har netop fremlagt sit udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen. Det indeholder blandt andet et løft til uddannelse og et farvel til gentagen aktivering.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har netop præsenteret udspillet "Vejen til varig beskæftigelse - den enkelte i centrum" i Spejlsalen i Statsministeriet.


Udspillet indeholder blandt andet:

* At udgifterne til aktiveringskurser reduceres med 370 mio. kr., og der effektiveres og afbureaukratiseres for 230 mio. kr., svarende til mindreudgifter for i alt 600 mio. kr. Hermed frigives der midler til, at øge uddannelsesindsatsen med 475 mio. kr. og øge kontakten til de ledige for 105 mio. kr.

* At alle arbejdsløse uanset alder i de første seks måneder skal have et intensivt kontaktforløb, der indebærer i alt seks samtaler, hvor den første samtale er som led i profilafklaringen og altid foregår i a-kassen.

* At arbejdsløse inden for de første to uger skal til en profilafklaringssamtale i a-kassen. Formålet er at afdække den enkeltes jobperspektiv, risiko for langtidsledighed mv. og få godkendt sit CV .

* At gentagen aktivering hver sjette måned afskaffes.

* At unge under 30 år fortsat skal have første tilbud senest efter tre måneders ledighed .

* At kommunerne ikke længere skal have driftsrefusion af udgifter til øvrig vejledning og opkvalificering .

* At jobsøgningsaktiviteter samles ét sted - i en digital joblog på Jobnet.dk

* At der skabes en ny ordning med ret til seks ugers jobrettet uddannelse.

* At der indføres sanktion ved udeblivelse fra tilbud.

* Virksomhedspraktik i op til otte uger for dimittender.

* Regeringen forventer, at reformudspillet isoleret set løfter den strukturelle beskæftigelse med 500 personer og styrker de offentlige finanser med 130 mio. kr. i 2020.

* Der afsættes i alt 150 mio . kr. i perioden 2015 til 2020 til at kompetenceudvikle og videreuddanne jobkonsulenter i jobcentre og a-kasser.

"Vi vil ikke spare på vores indsats. Vi vil investere i vores arbejdsløse," understregede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blandt andet under pressemødet.

 

Forrige artikel Parterne venter på uddannelses-milliard Parterne venter på uddannelses-milliard Næste artikel Regeringen sætter refusionsmilliarder i spil Regeringen sætter refusionsmilliarder i spil