Parterne venter på uddannelses-milliard

UDDANNELSE: Da regeringen i februar 2013 fremlagde Vækstplan.dk, blev der afsat en milliard kroner til voksen- og efteruddannelse. Parterne på området peger på mange huller, der skal lukkes, men regeringen har endnu ikke inviteret til dialog om uddannelses-milliarden.

Regeringen bekendtgjorde ellers i februar 2013, at man i løbet af foråret 2014 ville mødes med arbejdsmarkedets parter og drøfte udmøntningen af midlerne. Det er endnu ikke sket, og ifølge flere aktører på området behøver regeringen ikke at varme pengene meget længere.

Der er nemlig et stort behov for blandt andet videreuddannelse af faglærte, forbedring af læsefærdigheder og opkvalificering af ufaglærte.

"Der er et stort behov for uddannelsestiltag. Derfor er jeg uforstående overfor, at pengene ikke er kommet ud at arbejde. Der kan skabes vækst, hvis folk får fornyet deres kompetencer, hvilket gælder både ledige og folk i beskæftigelse. Uddannelse er vækstfremmende, og derfor skal pengene også bruges," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Tidligere minister med fokus på ufaglærte
Undervisningsministeriet har overfor Altinget.dk ikke ønsket at kommentere, hvor regeringen står i forhold til arbejdet med midlerne til voksen- og efteruddannelse. I et interview med Altinget.dk i maj 2013 åbnede den daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R) dog op for, at man ville give et særligt løft til de ufaglærte.

Login