Løhde har ”100 procent fokus” på, at fusionen af psykiatrien med sygehusene ikke sker på bekostning af tiårsplanen

Det bliver en vigtig opgave for Sophie Løhde at sikre, at integrationen af psykiatrien i det øvrige sundhedsvæsen ikke går udover arbejdet med tiårsplanen. Det fortæller hun i Altinget sundhedspolitiske podcast ’Politisk Stuegang”.

Regionerne har advaret om, at det kan risikere at koste fokus på arbejdet med tiårsplanen, når regeringen med sundhedsreformen lægger op til at integrere psykiatrien organisatorisk med resten af sundhedsvæsenet.

Men det er Sophie Løhde (V) og regeringen opmærksomme på, fortæller sundhedsministeren i Altingets sundhedspolitiske podcast ’Politisk Stuegang’:

”Det, der bliver den vigtige opgave nu, fordi det er jo som led i, at der skal ske en sidestilling af psykiatrien og somatikken, er at sikre, at det ikke kommer til at blive på bekostning af det store arbejde, der venter forude med også at få omsat og implementeret tiårsplanen,” siger ministeren og fortsætter:

”For så ender vi med at gøre os selv en bjørnetjeneste. Derfor er det to ting, der har min 100 procent fokus i forhold til, hvordan vi skal implementere det her, som vi også lægger op til at lave en aftale med regionerne om.”

Du kan lytte til podcasten, hvor sundhedsministeren udfolder regeringens planer med sundhedsreformen, der hvor du normalt finder dine podcast eller i afspilleren i bunden af artiklen.

Her fortæller Sophie Løhde også mere om, hvilke rehabiliteringsindsatser regeringen vil flytte væk fra kommunerne og over til regionerne.

Forrige artikel Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd? Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?