Ugen i dansk politik: Støjberg-afhøring og superlandsmødeweekend

Den kommende ugekalender er stoppet med landsmøder og åbne samråd og så er det ugen, hvor tidligere minister Inger Støjberg skal afhøres i rigsretssagen. 

Velkommen til en travl ny uge i dansk politik, hvor en række ministre er kaldt i samråd om alt fra en vandflyveplads til sygehusbyggerier, hvor tidligere minister Inger Støjberg skal afhøres i rigsretssagen, og en række partier holder konferencer og landsmøder. 

Her er ugens politiske kalender: 

Mandag

  • Klokken 9 fortsætter rigsretssagen mod tidligere næstformand i Venstre, Inger Støjberg. Retssagen drejer sig om den instruks, den tidligere minister udsendte gennem en pressemeddelelse, der førte til ulovlig adskillelse af asylpar, hvor en af parterne var under 18. Parrene har retmæssigt lov til individuel sagsbehandling, men modtog det ikke. I dag skal Inger Støjberg afhøres for første gang i sagen, der forventes afsluttet inden jul.

  • Klokken 13 er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kaldt i åbent samråd om manglende anmeldelse af arbejdsulykker. Her skal ministeren blandt andet svare på spørgsmål om, hvilke konsekvenser det potentielt kan have for en virksomhed, hvis denne ikke anmelder en arbejdsulykke.

  • Klokken 14.45 er transportminister Benny Engelbrecht (S) kaldt i åbent samråd om Aarhus Vandflyveplads. Her skal ministeren blandt andet redegøre for, en verserende sag om Trafikstyrelsens krav og tilbagekaldelse af driftstilladelse for Århus Vandflyveplads.

  • Klokken 17 deltager Sophie Hæstrup Andersen (S) i en kommunal klimadebat, der er arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke, sammen med fem andre kandidater til det forestående kommunalvalg. De i alt seks kandidater skal deltage i en debat, der foregår hos arrangøren i København.

Tirsdag

  • Klokken 9 starter endnu en dag, hvor tidligere næstformand for Venstre, og tidligere minister, Inger Støjberg afhøres i rigsretssagen.

Onsdag

  • Klokken 9 starter endnu en dag, hvor tidligere næstformand for Venstre og tidligere minister, Inger Støjberg afhøres i Rigsretssagen. Også forhenværende afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Lykke Sørensen skal efter planen afhøres i dag.

  • Klokken 9 starter også en høring om onlinepornoens påvirkning af børn og unge, i Folketingets Ligestillingsudvalg. Forskellige eksperter, fagfolk og professionelle skal redegøre for den aktuelle forskning, børns perspektiv og erfaringer med problemstillingen.

  • Klokken 10.45 er kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kaldt i åbent samråd, hvor ministeren skal redegøre for baggrunden for den aktuelle geografiske fordeling af kulturstøtten. Ministeren skal også redegøre for, hvilke overvejelser regeringen gør sig om fordelingen af kulturstøtten i fremtiden.

  • Klokken 11.45 er boligminister Kaare Dybvad Bek (S) kaldt i åbent samråd, hvor ministeren skal redegøre for, om regeringen planlægger initiativer, der indebærer, at en kommunalt ansat leder, som afskediges i forbindelse med økonomiske uregelmæssigheder, ikke per automatik for udbetalt løn i et år og et engangsbeløb.

  • Klokken 15 indvier transportminister Benny Engelbrecht (S) Banedanmarks nye tjenestested. Ministeren klipper snoren til Banedanmarks nye kontor i Ringsted, der huser over 300 arbejdspladser.

Torsdag

  • I dag besøger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) SOS Børnebyerne.

  • Klokken 10.15 er erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) kaldt i samråd om Danske Banks gældsinddrivelsessag. Her skal ministrene blandt andet redegøre for, hvad deres syn er på antallet af sager, hvilken betydning ministrene mener, at sagen har for tilliden til bankerne og domstolene og hvad regeringen har planer om at gøre for at dette ikke gentager sig.

  • Klokken 15 er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i åbent samråd om de nye sygehusbyggerier. Her skal ministeren blandt andet svare på, hvordan han vil sikre nok sengepladser på de nye sygehuse fremover.

Weekenden

  • 09.30 holder Konservative landsråd, der strækker sig over lørdag og søndag. Arrangementet finder sted i Tivoli Congress Center i København. Efter planen holder partiformand Søren Pape Poulsen tale klokken 10.20

  • Klokken 10 lørdag holder Radikale Venstre landsmøde i Nyborg, hvor blandt andet en tale fra den politiske leder Sofie Carsten Nielsen er på programmet.

  • Klokken 10 holder Socialdemokratiet partikongres. Denne kongres løber over lørdag og søndag.

  • Klokken 10 holder også Dansk Folkeparti årsmøde, der strækker sig over lørdag og søndag. Årsmødet finder sted i MCH Herning Kongrescenter. 

Forrige artikel Ved SF's landsmøde handler det om at komme ud af hamsterhjulet Ved SF's landsmøde handler det om at komme ud af hamsterhjulet Næste artikel Dagens overblik: Ledelse har kendt til mistede 112-opkald i mere end to år Dagens overblik: Ledelse har kendt til mistede 112-opkald i mere end to år