#dkpol: Krig over Europa

Hvis krig er fortsættelsen af politik med andre midler, hvad er så det politiske mål for Putin med invasionen af Ukraine? Det spørgsmål tager Esben Schjørring og Jakob Nielsen op i ugens #dkpol.

Der er krig i Europa. Rusland har invaderet Ukraine. Kiev er under 2000 kilometer fra Altingets lydstudie i det indre København. Mindre end der er til Rom, Athen og Madrid.

Rusland har atomvåben og – lidt afhængig af, hvordan det opgøres på penge, våben og kapabilitet – den anden eller tredje mest potente hær i verden.

Europa har på sin side ikke sit eget militær, og præsident Biden vil ikke sætte amerikanske støvler på ukrainsk jord. Alt imens er de første ukrainske flygtninge allerede ankommet til Centraleuropa.

Hvad vil Putin? Hvad vil USA, og hvad vil Europa?

De spørgsmål forsøger Altingets chefredaktør Jakob Nielsen og politisk redaktør Esben Schjørring at finde svar på i denne uges #dkpol. De kommer også forbi FE-sagen, krisen i DF – og så vil Jakob Nielsen gerne til Mar-a-Lago.

Lyt med her.

Forrige artikel Kommunale sygestuer på umulig opgave? Kommunale sygestuer på umulig opgave? Næste artikel Den uge, hvor Europas blodige historie pludselig blev til nutid igen Den uge, hvor Europas blodige historie pludselig blev til nutid igen