GRAFIK: Her er de mest produktive kommuner

DOKUMENTATION: Midtjyderne topper, mens der er plads til forbedring på Vestegnen. Se landkortet over de mest og mindst produktive kommuner.

Jo mørkere kommunen fremstår, jo højere er produktiviteten ifølge Produktivitetskommissionen. 

 

 <iframe width="450" height="570" scrolling="no" frameborder="no" src="https://www.google.com/fusiontables/embedviz?q=select+col4%3E%3E1+from+1tykbfZw9IIFId2rasDUAoQZ1IdXqLqlL9cGaoB0&amp;viz=MAP&amp;h=false&amp;lat=56.32787272115908&amp;lng=7.445897995204064&amp;t=1&amp;z=7&amp;l=col4%3E%3E1&amp;y=2&amp;tmplt=2&amp;hml=KML"></iframe>

Kilde: KORA 'Notat om kommunal benchmarking'.

 

Værdien 1 betyder, at der ikke har kunnet findes andre sammenlignelige kommuner, der med rimelig sikkerhed kan siges at have en højere produktivitet. Er værdien lavere end 1, så vil det give et fingerpeg om, hvor stort potentialet ved at hæve produktiviteten kan være.

Scorer en kommune eksempelvis værdien 0,9, betyder det, at der er potentiale for at hæve produktiviteten med ti procent. Altså at den samme service kan leveres for ti procent færre kroner, eller at servicen kan hæves med ti procent, uden at det behøver at koste flere penge.

Jo færre kommuner den enkelte kommune sammenlignes med, jo lettere er det for kommunen at opnå en høj produktivitet. Derfor er der taget forbehold ved de kommuner, som sammenlignes med under tyve andre kommuner.

,

Forrige artikel Ekstra penge til folkeskolen er fordelt Næste artikel Store forskelle på kommunernes produktivitet Store forskelle på kommunernes produktivitet