Interaktivt kort: Her er partiernes valgforbund

KV13: Ved kommunalvalget 19. november har partier og lokallister mulighed for at støtte hinanden ved at indgå valgforbund. Se her, hvilke partier og lister, som er i valgforbund sammen i din kommune.

Ved det kommende kommunalvalg har en lang række partier og lokallister indgået valgforbund.

Valgforbund bliver indgået for at undgå stemmespild og samtidig øge chancen for at få ekstra mandater. Når alle stemmer er talt op, fordeles mandaterne mellem de enkelte valgforbund, og dernæst mellem partierne i valgforbundent.

Partiernes og lokallisternes valgforbund kan i nogle tilfælde betyde, at deltagerne i forbundet sammen får et mandat mere, end hvis de ikke indgik i et forbund.

Det er derfor ikke helt lige meget, hvilke partier og lister som har indgået valgforbund. Typisk bliver valgforbund indgået mellem partier inden for samme politiske blok. Men det er ikke altid tilfældet, og det er forskelligt fra kommune til kommune, hvilke partier der er i valgforbund sammen. 

Se valgforbund til kommunalvalget 19. november her. 

<iframe width="450" height="500" scrolling="no" frameborder="no" src="https://www.google.com/fusiontables/embedviz?q=select+col4%3E%3E0+from+1i7z1EjKaRtxv323x7-i6NCNXBPCyWPxwhFzO7S8&amp;viz=MAP&amp;h=false&amp;lat=56.06321736680347&amp;lng=11.495389890624992&amp;t=1&amp;z=7&amp;l=col4%3E%3E0&amp;y=2&amp;tmplt=2&amp;hml=KML"></iframe>Se et større kort over valgforbund her. Oplysninger om partiernes valgforbund er indsamlet i perioden medio september til ultimo oktober.

Research af David Vestergaard Eriksen.

NB: Der er brugt de almindelige forkortelser for de landsdækkende partier og hele navnet på lokallisterne. Du kan se liste-bogstaverne for partierne og lokallisterne i din kommune her

Forrige artikel S i Randers spås valgsmæk Næste artikel Vælgerne afviser højere løn til kommunalpolitikere Vælgerne afviser højere løn til kommunalpolitikere