Bent Hansen om dårligt forhold til KL: Har ikke mødtes i et år

PODCAST: Et tæt samarbejde mellem kommuner og regioner er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen. Men tilliden mellem KL og Danske Regioner er ikke-eksisterende, og forholdet er præget af sektorkrig, siger Bent Hansen i det nyeste afsnit af Altingets podcast "Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen".

Find os på iTunes her | Find os på Soundcloud her.

Den vigtigste dagsorden for fremtidens sundhedsvæsen kan opsummeres med ét ord: Sammenhæng.

Sådan lyder det fra Bent Hansen, tidligere regionsrådsformand og formand for Danske Regioner, i det nyeste afsnit af Altingets podcast "Sundhedsvæsenet ifølge Bent Hansen".

Men sammenhængen har trange kår. For forholdet mellem KL og Danske Regioner er på frysepunktet, og de drøftelser, der burde handle om, hvad der er bedst for patienten, ender i stedet som sektorkrige, mener Bent Hansen.

Ikke mindst i debatten om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor KL og Danske Regioner slet ikke har talt sammen på formandsniveau.

"Vi har forsøgt det seneste år at få et formandsmøde, men det er blevet aflyst hver eneste gang. Det er nok godt, at der kommer nye folk til," siger han og tilføjer:

"Vi har ikke kunnet skabe den fornødne tillid på begge sider. Det har jeg sikkert en del af ansvaret for, men det har KL også."

Du kan også i podcasten høre Bent Hansen evaluere forsøget på at fusionere KL og Danske Regioner - og hvordan han ville lave en plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, hvis han var sundhedsminister.

Hvorfor blev det Lose og ikke en socialdemokrat?
Fremtiden for Danske Regioner med en ny formand i spidsen kommer Bent Hansen også omkring. Han giver sin vurdering af Stephanie Loses muligheder for at blive en god formand. Og også sit bud på, hvorfor det blev en Venstre-kvinde og ikke en socialdemokrat, der fik posten, til trods for at fire ud af fem regionsrådsformænd kommer fra Socialdemokratiet.

"Jeg er ærgerlig over, at det flotte valg ikke blev udnyttet til få formandsposten. Man må bare konstatere, at Stephanie Lose var rigtigt god til at aflæse, hvornår der skulles slås til, og hvilket tilbud der skulle gives," siger Bent Hansen.

Hos Socialdemokratiet tog den interne debat for lang tid, mener han.

"Der er ikke ret mange steder, man har fået en borgmesterpost, hvis ikke man har meldt ud, hvem der er borgmesterkandidat. Kan man ikke blive enige om, hvem der er formandskandidat, så står man tilbage på perronen."

Find os på iTunes her | Find os på Soundcloud her.

Næste artikel Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige? Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige?