Timingen af regeringens nye velfærdslov peger frem mod kommunalvalget

Siden folketingsvalget i 2019 har regeringen haft planer om en ny velfærdslov, og nu er deres udspil her. Hør mere om indholdet, partiernes reaktioner og om lovens betydning for det kommende kommunalvalg i dagens Ajour.

I 2030 vil der være mere end 150.000 flere ældre over 80 år end i dag. Samtidig stiger antallet af børn i alderen 0-5 år intenst.

Det kalder på en nytænkning af den måde, vores velfærd er indrettet, og derfor har regeringen siden folketingsvalget i 2019 – for næsten 2,5 år siden – varslet en velfærdslov. I torsdags kom deres bud på, hvordan sådan en lov kan se ud.

I dagens Ajour ser Kim Rosenkilde, som er redaktør på Altinget Kommunal, på hvad der er nyt i indholdet af velfærdsloven.

Han kommer også forbi de andre partiers reaktioner, anklager om symbolpolitik, og så vurderer han, at den nye velfærdslov meget vel kan få en betydning i det forestående kommunalvalg.

I podcasten bliver der afspillet lyd fra TV2.

Forrige artikel Grov underbetaling eller bare en misforståelse: Derfor ligger København i krig med Nemlig.com-ejer Grov underbetaling eller bare en misforståelse: Derfor ligger København i krig med Nemlig.com-ejer Næste artikel Kommunalrundtur: Et belejligt tidspunkt til et nyt udspil, et drama i Glostrup og en iøjnefaldende måling Kommunalrundtur: Et belejligt tidspunkt til et nyt udspil, et drama i Glostrup og en iøjnefaldende måling