Thorning klar til at udskrive folkeafstemning om EU-patentdomstol

KORT NYT: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan blive nødt til at udskrive folkeafstemning om EU's patentdomstol 25. maj, hvis ikke Dansk Folkeparti eller Enhedslisten ændrer holdning. Det skriver DR Nyheder.

Det ser ud til, at danskerne også skal stemme om EU's patentdomstol 25. maj, når der samtidig er valg til Europa-Parlamentet.

Hvis ikke det lykkes Helle Thorning-Schmidt at få overtalt Dansk Folkeparti til at stemme ja til patentdomstolen i Folketinget, bliver hun nødsaget til at udskrive folkeafstemning om domstolen. Det skriver DR Nyheder.

Det kræver 5/6 flertal i Folketinget, så med mindre Dansk Folkeparti eller Enhedslisten skifter holdning til spørgsmålet, kan det ikke lade sig gøre. 

Ifølge DR er "Enhedslisten en umulighed", mens Dansk Folkeparti fortsat deltager i forhandlinger med regeringen.

Senest i sidste uge var DF-leder Thulesen Dahl til forhandlinger med Helle Thorning-Schmidt - uden at det dog endte med et resultat.  

Forrige artikel 35 procent af danskerne vil ud af EU 35 procent af danskerne vil ud af EU Næste artikel Patentafstemning kan komme til maj Patentafstemning kan komme til maj