Ny formand for Europæisk Ungdom

NAVNE: Europæisk Ungdom fik ved årets landsmøde ny ledelse. Kristian Lund Kofoed takkede af, mens Casper Waldemar Hald blev ny landsformand.

Ved weekenden landsmøde i Europæisk Ungdom blev den 23-årige statskundskabsstuderende Casper Waldemar Hald valgt som ny landsformand. Han overtager posten fra Kristian Lund Kofoed.

Ifølge den nye formand er det vigtigt, at der arbejdes for at gøre EU mere nærværende. Bliver EU gjort mere nærværende for almindelige borgere, så vil projektet også blive mødt mere positivt.

"Et af EU's store problemer er at komme ud til borgerne. Jeg er overbevist om, at hvis vi i Europæisk Ungdom kan være med til at skabe mere nærvær for danskerne i forhold til EU og relationer på tværs af de europæiske grænser til andre unge, så vil Danmark afskaffe forbeholdene, indse mulighederne i EU og de mange positive elementer," siger Casper Waldemar Hald.

Ifølge den nye formand har alle europæer et særligt historisk betinget fællesskab og er dybt afhængige af hinanden, når det kommer til de udfordringer, vi står overfor i dag.

"Miljøpolitik er et glimrende eksempel. Et enkelt land kan næppe have en meningsfuld miljøpolitik, medmindre vore naboer også har visse standarder," siger han og peger på global opvarmning og finanskrisen som andre eksempler.

I det kommende år vil Europæisk Ungdom blandt andet arbejde med en kampagne til en kommende forbeholdsafstemning, og en kampagne der skal sætte fokus på EU under den kommende folketingsvalgkamp.

Ved landsmødet blev Jakob Dorph Broager valgt som organisatorisk næstformand, mens Nikolaj Borreschmidt blev valgt som politisk næstformand.

Forrige artikel Jeg glæder mig til den dag ... Jeg glæder mig til den dag ... Næste artikel Næste Uges EU Næste Uges EU