Messerschmidt til Helveg: Nej, vi har ikke glemt flygtningekrisen

REPLIK: Politikere som Morten Helveg Petersen (R) vil invitere millioner af migranter til Europa. De har hverken svar eller løsninger på flygtningekrisen, men bliver vrede, når borgerne siger nej tak, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet 

”Har I glemt flygtningekrisen?” spørger Morten Helveg Petersen i et debatindlæg på Altinget.

Det er naturligvis et retorisk spørgsmål: Svaret er, at hvis ikke man er enig med ham og EU-apparatet, så har man ”glemt” folkevandringen, som den rettelig bør kaldes.

Men folkevandringen er tværtimod en realitet for europæerne. Så nærværende, at den afgør valg eller fald for præsidenter og regeringer – som når østrigerne efter alt at dømme vælger den indvandringskritiske Norbert Hofer og ikke den grønne Van der Bellen til landets præsident 2. oktober; som når ungarerne samme dag med et massivt flertal i deres folkeafstemning siger nej til at lade Bruxelles bestemme, hvor mange asylansøgere de skal modtage.

Folkevandringen er så nærværende, at den topper som den største bekymring, der optager europæerne ifølge EU’s seneste Eurostat-undersøgelse.

Hvad er planen, Helveg?
Morten Helveg Petersen beklager harmfuldt, at europæerne ikke solidarisk vil tilslutte sig de forslag, som EU-Kommissionen mener, skal afhjælpe krisen. Men hvori består den plan, som Bruxelles' kommissærer – og Morten Helveg Petersen – ville påtvinge europæerne, hvis altså de kunne?

– En tvangsfordeling af migranterne og enorme bøder, hvis landene nægter?

Men kun få hundreder ud af de planlagte 160.000 asylansøgere er blevet fordelt, og flere er allerede stukket af fra Belgien og Frankrig med kurs mod mere tiltrækkende lande som Tyskland og Storbritannien. I øvrigt vil Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Polen slet ikke være med og har indbragt sagen for EU-Domstolen.

– En ”kontrolleret” migration, hvor afrikanere, arabere og så videre får lov at indvandre i kvoter?

Ingen ung mand fra Senegal, Gambia eller Eritrea vil affinde sig med at tabe i lotteriet; han begiver sig på vej alligevel.

– En aftale med Tyrkiet om at udveksle ulovlige migranter med flygtninge i tyrkiske flygtningelejre?

Aftalen er allerede brudt sammen. Det er ikke Tyrkiet-aftalen, som for en tid har bremset folkevandringen op gennem Europa, men den grænsekontrol, som land efter land klogeligt har indført.

– Hjemsendelse af de afviste asylansøgere?

Det har intet EU-land endnu haft held med. Hundredtusinder lever nu illegalt i Europa eller nægter simpelthen at rejse – ligesom deres hjemland hjælper dem ved at nægte at modtage dem.

– Bevogtning af EU’s ydre grænser?

Men i stedet for at bevogte Europas grænser for de lande, som havde købt katten i sækken med Schengen, sørgede EU med sine redningsprogrammer Mare Nostrum, Poseidon og Triton for regulær færgetransport af hundredtusinder af immigranter over Middelhavet.

Vælgerne har ikke glemt krisen
Og den trafik fortsætter. Europæiske skibe, nogle af dem endda ejet eller lejet af tossegode NGO’er, ligger nu tålmodigt og venter på, at smuglerne skal sende deres overlæssede både ud til dem, hvorefter de sænker bådene, og passagererne springer i vandet. Det sker nu, hvor vejret er godt. På få uger er over 20.000 migranter fra afrikanske lande blevet undsat lige uden for libysk farvand og fragtet til Italien, hvor de sammen med over 100.000 andre afrikanere sidder fast uden udsigt til at komme videre, og uden udsigt til at få asyl – for de er ikke flygtninge, men migranter.

Er det den trafik, som Morten Helveg Petersen vil have organiseret? Er det hans og EU’s forkromede plan, som han skoser europæerne for ikke at ville godtage? Morten Helveg Petersen har hverken svar eller løsninger, kun tågede utopier samt selvretfærdige og frække bebrejdelser mod dem, som han anklager for at have ”glemt” flygtningekrisen.

Nej, den er ikke glemt, og vi må håbe, at europæerne på deres valgdage, i deres stadig nogenlunde selvstændige nationalstater, ikke ”glemmer” de politikere, som bærer et tungt ansvar for Europas enorme problemer.

Forrige artikel SF: EU’s klimaindsats bør være stærkere SF: EU’s klimaindsats bør være stærkere Næste artikel Bendtsen: Trumps fremmedhad kaster skygger i Europa Bendtsen: Trumps fremmedhad kaster skygger i Europa