Dødsfald: Fhv. statsskattedirektør Hans Westerberg (92)

Den tidligere chef for Statsskattedirektoratet og Skatte- og Afgiftsstyrelsen, cand.polit. Hans Westerberg, Kgs. Lyngby, er stille sovet ind, 92 år gammel. Bisættelsen har fundet sted.

Hans Westerberg gjorde statsskatter til hele sin karriere. 

Han blev cand.polit. i 1957 og straks sekretær i Skattedepartementet under Finansministeriet. Det blev startskuddet til en fornem karriere i skattevæsnet, hvis enheder på den tid hed noget andet end i dag. 

Westerberg blev i 1967 kontorchef i Kildeskattedirektoratet og ligningschef i 1971. Det var i de år, hvor skattetrykket steg markant under VKR-regeringen og kildeskatten var en realitet.

I 1975 blev han direktør for Statens Ligningsdirektorat og samme år for Statsskattedirektoratet. I 1989 blev han direktør for Skatte- og Afgiftsstyrelsen for så at trappe karrieren ned som chef for Told- og Skatteregion Nærum i perioden 1990-99.

Statsembedsmanden var også formand for Ligningsrådet 1975-88.

Hans Westerberg efterlader sig bl.a. sin hustru siden 1975 Annette Westerberg.

Forrige artikel Finanstilsynets tidligere direktør er død Finanstilsynets tidligere direktør er død Næste artikel Mindeord om Henrik Bjerre-Nielsen (67) - en stor samfundsreformator