Her er Skatteministeriets syv nye styrelsesdirektører

NAVNE: Fra 1. juli 2018 bliver Skat erstattet af syv styrelser, som hver især får selvstændig ledelse med ansvar for hver deres kerneopgave. Nu er alle syv nye direktører på plads. 

Skat har gennem de senere år haft en turbulent tilværelse med flere sager, der har fanget offentlighedens opmærksomhed. Det har ført til, at regeringen har besluttet at erstatte Skat med syv nye styrelser, der får egen ledelse og styrelsesdirektør med ansvar for hver sit kerneområde.

Og nu er der sat navne og ansigter på alle de nye direktører, som skal stå i spidsen for de syv nye styrelser, der skal være med til at genopbygge skatteforvaltningen.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Direktørerne for Motorstyrelsen og Vurderingsstyrelsen blev allerede offentliggjort i september, og med de fem nye navne er der blevet sat et stærkt hold, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

”Et hold med erfaring og ledelsesmæssige kompetencer, som skattevæsnet har brug for til at genskabe tilliden hos skatteyderne. De nye direktører får hver især et stort ansvar for at sikre faglighed og kvalitet på netop deres område, så den nye skatteforvaltning kan levere de resultater, vi alle forventer,” udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Herunder kan du se de nye styrelsesdirektører:

Skattestyrelsen
Ny direktør for Skattestyrelsen bliver Merete Agergaard, som får hovedsæde i København. Det forventes, at styrelsen vil udgøres af mellem 3.300-3.500 medarbejdere, og den bliver således den største styrelse i den nye skatteforvaltning. Merete Agergaard har været konstitueret direktør i Skat siden august 2016. Tidligere i karrieren har Merete Agergaard været direktør i Arbejdsskadestyrelsen og har også tidligere været i Beskæftigelsesministeriet og Miljøministeriet.

Gældsstyrelsen
 Lars Nordahl Lemvigh er valgt som ny direktør i Gældsstyrelsen. Gældstyrelsen vil fremover få ansvaret for at inddrive borgernes og virksomhedernes gæld til det offentlige. Styrelsen får hovedsæde i Middelfart og forventes at blive bemandet af cirka 1.500 medarbejdere. Lars Nordahl Lemvigh kommer fra en stilling som beredskabsdirektør i Trekantområdets Brandvæsen, og han har tidligere i karrieren haft forskellige direktørstillinger i DSB. 

Toldstyrelsen
 Toldstyrelsen, der får hovedsæde i Aarhus, får Charlotte Møller som ny direktør. Hun kommer fra en stilling som direktør i PFA Pension. Det forventes, at omtrent 600-650 medarbejdere skal være tilknyttet Toldstyrelsen. Charlotte Møller har tidligere i karrieren været underdirektør i Finanstilsynet samt økonomichef i Industriens Pension og økonomidirektør hos Sampension og PFA Pension.

Udvikling- og Forenklingsstyrelsen
 Skattestyrelsen bliver ikke eneste styrelse, der placeres i den danske hovedstad, da Udvikling- og Forenklingsstyrelsen også får hovedsæde i København og vil blive bemandet af mellem 900-1.100 medarbejdere. Det bliver Andreas Berggreen, der som ny direktør skal stå i spidsen for Udvikling- og Forenklingsstyrelsen. Han har siden december 2012 været ansat som afdelingschef for koncernstyring i Skatteministeriets departement. Tidligere i karrieren har Andreas Berggreen været ansat som senior manager hos Deloitte. Han har også tidligere gennem 12 år gjort karriere i Finansministeriets departement.

Administrations- og Servicestyrelsen
Claus Henrik Larsen bliver ny direktør for Administrations- og Servicestyrelsen, der får hovedsæde i Herning, og som vil huse mellem 300-350 medarbejdere. Han kommer fra en stilling som stabschef ved Midt- og Vestjyllands Politi og har tidligere i karrieren været konstitueret landsdommer i Vestre Landsret samt chefanklager i anklagemyndigheden ved Syd- og Østjyllands Politi.

Som tidligere omtalt i Altinget blev det desuden i slutningen af september offentliggjort, at Jens Otto Størup er ny direktør i Motorstyrelsen, som placeres i Aalborg, og at Hakon Iversen er valgt som ny direktør i Vurderingsstyrelsen, der får hovedsæde i Roskilde.

Forrige artikel Ingeborg Gade: Ankestyrelsen må ikke blive for verdensfjern Ingeborg Gade: Ankestyrelsen må ikke blive for verdensfjern Næste artikel Myndighedsguiden – Ny forebyggende indsats fra ombudsmanden Myndighedsguiden – Ny forebyggende indsats fra ombudsmanden