V ønsker styrket retssamarbejde i EU

Min retsopfattelse kan ikke acceptere, at økonomisk kriminalitet kan betale sig, fordi man kan betale en one-way billet ud af landet eller omvendt.

Øster Landsret har fundet tungtvejende grunde til at tro, at en dansk statsborger har gjort sig skyldig i bedrageri i England. Retten stadfæstede justitsministeriets beslutning om, at vedkommende kan udleveres til retsforfølgelse ved en engelsk domstol.

Vi skal selvsagt ikke til at udlevere danske statsborgere til et hvilket som helst land. Men jeg finder, at tiden er moden til, at de europæiske lande i højere grad anerkender hinandens retssystemer. På trods af forskelligheder hviler landenes retssystemer på de samme grundlæggende principper for en retfærdig rettergang.

Ved at fremme en gensidig accept af EU-medlemslandenes strafferetspleje, vil udlevering, retssag og eventuel afsoning kunne anvendes og effektueres gnidningsfrit. Vi vil derved kunne sikre, at intet medlemsland giver ophold til personer, som eftersøges til retsforfølgelse i et andet medlemsland.

Spilder tid
Vi spilder alt for megen tid og god arbejdskraft ved stædigt at holde os for gode i forhold til de andre europæiske lande. Endvidere vil gensidig accept af hinandens strafferetspleje gøre det lettere at hjælpe danske statsborgere til eksempelvis at komme hjem til afsoning herhjemme i nærheden af familien, hvis de er dømt i et andet EU land.

Og så skal jeg ikke lægge skjul på, at det generer min retsopfattelse, at danskere, der har begået økonomisk kriminalitet i Danmark, kan gå frit rundt i London. Så lad os bare tage det første skridt til en gensidig accept.

Forrige artikel Politiet dybt hul for finanskroner Næste artikel Nej til EU-hær - ja til krisestyrke