Kriminalforsorgen leverer varen

Koncentrat af lederen "regeringens planer for Kriminalforsorgen" i magasinet Nyt fra Kriminalforsorgen. Nr.2, 18. årgang, April 2005.

Den 17.Februar 2005 blev regeringsgrundlaget offentliggjort, og det indeholder et kapitel om "konsekvent kamp mod kriminalitet". Kapitlet rummer både skærpede reaktioner og behandlingsinitiativer, som i større eller mindre grad vil komme til at berøre Kriminalforsorgen. Planerne har gyldighed for den indeværende regeringsperiode, som kan vare til februar 2009. Regeringen har især opmærksomheden rettet mod de unge. Der skal være "nul-tolerance" over for ungdomskriminalitet". (...)

Det er endnu uafklaret, hvilken målgruppe der bliver tale om, men regeringen har bebudet et lovforslag herom til efteråret. Vi forventer først, at denne udvidelse af fodlænkeordningen træder i kraft engang i 2006,så vi forinden kan få tid til at indhøste nogle erfaringer med brug af fodlænker til spritbilisterne. (...)

Men det er ikke kun de unge regeringen viser interesse. Der skal sættes kraftigere ind over for den organiserede gruppekriminalitet, og indsatsen mod de negativt stærke fangers dominans i fængslerne skal styrkes yderligere. (...)

Her har Kriminalforsorgen allerede leveret en del af varen, blandt andet med åbning af den nye afdeling i Politigårdens Fængsel og opdelingen af de eksisterende afdelinger for negativt stærke.

Så skal anvendelsen af rehabiliteringsprogrammer ifølge regeringsgrundlaget styrkes yderligere. Til maj skal der foreligge en evaluering af de nye motivations- og behandlingstilbud for stofmisbrugere, som er finansieret af satspuljemidlerne, og evalueringen skal vise, om der er behov for flere behandlingspladser for at sikre de indsatte behandlingsgaranti.

Endelig fastslår regeringsgrundlaget, at der skal bygges et nyt lukket fængsel på Lolland-Falster med plads til mindst 250 indsatte. Der er nu udpeget en byggegrund i Nørre Aslev kommune tæt ved Farø-broen, som politikerne har godkendt, og der udføres i øjeblikket jordbundsundersøgelser. Grunden ligger umiddelbart ved til- og frakørselsmulighed til motorvejen.

Forrige artikel Folkesundhed til kommunerne Næste artikel Nu skal den politiske vilje testes