Dansk Folkeparti vil være det accepterede højrefløjsparti – Nye Borgerlige vil være det kontroversielle

På højrefløjen i dansk politik kæmper Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige om de samme vælgere, og det gør de med to forskellige tilgange. I denne udsendelse gør Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, og politisk analytiker Esben Schjørring status på højrefløjen i dansk politik.

Nye Borgerlige har distanceret Dansk Folkeparti i langt de fleste meningsmålinger i denne politiske sæson.

Partiet har været helt oppe på omkring ti procent af stemmerne i nogle målinger, men på det seneste har forskellen imellem de to partier udlignet sig en smule.

Nye Borgerlige har dog samlet set stadig klaret sig bedre efter valget, end hvad mange politiske kommentatorer forventede sig.

Snakken om, at Kristian Thulesen Dahl er på vej ud som partileder for Dansk Folkeparti, har forstummet en smule – blandt andet, fordi partilederen bad kritikerne i partiet om officielt at stille op imod ham, hvis de ville af med ham. Siden da er den debat stilnet af, og i stedet har Dansk Folkeparti vundet lidt tilbage i målingerne.

Men hvordan er styrkeforholdet imellem de to partier nu? Har Nye Borgerlige stadig overhånden samlet set? Og hvilken betydning har det, at Dansk Folkepartis ambition altid har været at blive accepteret i det politiske landskab, mens Nye Borgerlige lader til at trives med at være kontroversielle?

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, samt politisk analytiker og magasinredaktør Esben Schjørring er i studiet for at analysere højrefløjens form i denne udsendelse.

Forrige artikel Enhedslisten har flere røde linjer til en ydelsesreform, som regeringen bør være opmærksom på Enhedslisten har flere røde linjer til en ydelsesreform, som regeringen bør være opmærksom på Næste artikel "Hvis Radikale skal spille en central rolle igen, skal de finde nogle svar på tidens kriser"