Forbedret søgefunktion på ft.dk

SØG: Folketinget har optimeret søgefunktionen på sin hjemmeside, så det især bliver nemmere at søge på politiker-navne.

Søgningen på Folketingets hjemmeside har en funktion, der sørger for, at de søgeord, brugeren skriver ind i søgefelterne, bliver "udvidet". Hvis man f.eks. skriver "Grønland", vil søgeresultaterne også indeholde dokumenter med f.eks. "grønlandsk" og "Grønlandsudvalget".

"Vi har nu også gjort det muligt at bruge denne funktion på personnavne. Det betyder, at når man taster et personnavn ind i søgefeltet, vil søgningen også omfatte en række variationer over navnet," oplyser Pia Rud Skov fra Folketingets administration til Folketingets intranet Nettinget.

Funktionen omfatter en lang række almindelige for- og efternavne, der findes i forskellige varianter, som f.eks. Christian/Kristian, Svend/Sven, Clausen/Klavsen, Pedersen/Petersen.

Funktionen er desuden udbygget specielt til ft.dk med mere end 700 navne på nuværende og forhenværende medlemmer af Folketinget. Man vil derfor nu lettere kunne finde frem til medlemmernes forslag, spørgsmål m.v., selv om man ikke kender den nøjagtige stavemåde eller laver en slåfejl ved indtastningen af navnet i søgefeltet.

Forrige artikel Rekordmange så Løkke-Thorning duellen Næste artikel Folketingsmedlemmer får mindre pr. overnatning