Thorning vil hæve skatten

SKAT: Hvis Socialdemokraterne vinder regeringsmagten, kan danskerne se frem til at betale mere i skat. Det siger S-leder Helle Thorning-Schmidt.

Danskerne kommer til at aflevere lidt mere til fællesskabet for at give råd til velfærdsforbedringer.

Til gengæld lover Helle Thorning-Schmidt (S) at prioritere sine valgløfter, så de passer til den alvorlige økonomiske krise.

Sådan lyder meldingen fra den socialdemokratiske leder, der efterlyser en ny alvor og ærlighed i dialogen med danskerne om den økonomiske politik.

"Vi bliver nødt til at opkræve lidt mere i skat for at gøre det, vi gerne vil," siger Helle Thorning-Schmidt ifølge www.politiken.dk til Ritzau.

Den økonomiske krise vil påvirke os i mange år, og regeringen har slet ikke taget krisen alvorligt nok, mener hun.

"Det, vi skal i gang med, når vi får et flertal, er en reel genopretning - både af økonomien og af velfærdssamfundet. Derfor kan jeg jo også ligeså godt sige klart og tydeligt, at vi kommer ikke til at gå til valg på alle mulige løfter, vi vil indfri. Der bliver ikke guldvandhaner og silkelagner til de ældre. Der bliver nogle klart prioriterede løfter, hvor hvis vi siger ja til det ene, så må vi sige nej til det andet," siger Helle Thorning-Schmidt i et interview, der er lavet inden de seneste dages interne kritik af S-ledelsen og politisk ordfører Henrik Sass Larsen.

Socialdemokraternes og SF har lovet at fremlægge en skatteplan inden Folketingets åbning i oktober.

Den skal ifølge partierne rette op på regeringens seneste skattereform, der markant sænkede marginalskatten.

Helle Thorning-Schmidt vil ikke afsløre, hvor meget og hvordan skatten skal sættes op igen.

Forrige artikel S og V vil lempe finanslov Næste artikel Kritikken af S-ledelsen tager til Kritikken af S-ledelsen tager til