Nemlig.com-ejer misser central deadline fra Københavns Kommune

Det omstridte leveringsfirma Intervare A/S har ikke kunne dokumentere, at virksomheden har efterbetalt 280.000 kroner i manglende løn til en række af selskabets chauffører, der leverer varer til Københavns Kommunes borgere. Selskabets kontrakt med kommunen kan være på spil.

I slutningen af august fik leveringsfirmaet Intervare A/S klar besked fra politikerne på Københavns Rådhus: 

Indenfor to uger skulle virksomheden dokumentere, at den havde efterbetalt godt 280.000 kroner til i alt otte chauffører, der leverer varer til kommunens ældre og syge borgere.

Ifølge kommunens kontrolenhed var chaufførerne blevet underbetalt igennem mindst tre måneder. 

Fristen er dog nu overskredet, uden at kommunen har modtaget den tilstrækkelige dokumentation for, at chaufførerne har fået den løn, som Intervare angiveligt skylder dem. 

Det oplyser Københavns Kommune til Altinget. 

Overborgmester Lars Weiss (S) kaldte tilbage i august fristen, der udløb endeligt 10. september for "sidste udkald" for Intervare A/S til at dokumentere, at firmaet har orden i løn og arbejdsvilkår. 

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Lars Weiss til denne artikel, men det har ikke været muligt. 

Udover dokumentationen for den manglende løn, har Københavns Kommune også krævet, at Intervare A/S sendte lønsedler for de otte chauffører i hele den periode på godt tre år, hvor Intervare A/S har haft kontrakt med kommunen. 

Ifølge Københavns Kommune har Intervare heller ikke leveret lønsedler for perioden, der strækker sig fra 2017 til i år. 

Intervare A/S har tidligere afvist alle anklager om underbetaling.

Ifølge virksomheden er de chauffører, der bringer varer ud til Københavns Kommunes borgere ikke omfattet af kommunens regler for løn- og arbejdsvilkår, de såkaldte arbejdsklausuler, da de er tilknyttet som selvstændige vognmænd og ikke traditionelt ansatte. 

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Intervare A/S i forhold til den overskredne deadline fra Københavns Kommune. Virksomheden er dog ikke vendt tilbage inden artiklens deadline. 

Kan koste kontrakt med kommune

Næste skridt i sagen mellem Københavns Kommune og Intervare bliver forventeligt taget i løbet af de næste par uger, hvor politikerne i Sundheds-og Omsorgsudvalget, samt Socialudvalget, skal tage stilling til, om København Kommune fortsat skal samarbejde med Intervare A/S om vareudbringning til syge og sårbare borgere. 

Politikernes beslutning skal blandt andet træffes på baggrund af en indstilling fra kommunens kontrolenhed mod social dumping, der tidligere har konstateret flere tilfælde af underbetaling af chauffører i Intervare A/S.

Indstillingen vil ifølge Altingets oplysninger også omhandle den omstændighed, at Intervare ifølge Københavns Kommune ikke har leveret den efterspurgte dokumentation for efterbetaling af løn, og dokumentation for korrekt betaling af chauffører gennem flere år. 

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Borgmesteren ønsker dog ikke at kommentere oplysningerne om Intervares manglende overholdelse af Københavns Kommunes frist, før Sundheds- og Omsorgsudvalget har fået den endelige indstilling fra Københavns Kommunes kontrolenhed mod social dumping. 

Forrige artikel Presse- og kommunikationschef stopper hos Aktive Ejere Næste artikel Grafik: Sådan var embedsmændene placeret i hierarkiet under Inger Støjberg Grafik: Sådan var embedsmændene placeret i hierarkiet under Inger Støjberg