Folketingsmedlem vender tilbage til politik efter orlov med kræftsyg hustru

Peder Hvelplund er tilbage i Folketinget efter at have været på orlov. Partiet har genvalgt ham som gruppeforperson. 

Forhenværende gruppeforperson i Enhedslisten, Peder Hvelplund, vender tilbage som folketingsmedlem i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag.

Det sker efter, han siden november sidste år har været på orlov for at passe sin uhelbredeligt kræftsyge ægtefælle.

"Jeg er rigtig glad for al den støtte, som jeg har fået igennem forløbet – både fra familie og venner, men også fra politikere fra begge sider af salen. Det giver mig en tro på fremtiden, også for vores så ofte udskældte folkestyre," skriver Peder Hvelplund på Facebook

I weekenden genvalte partiets folketingsgruppe Hvelplund som gruppeforperson – en rolle, som Trine Pertou Mach (EL) har passet midlertidigt.

{{toplink}}

Forinden orloven var Hvelplund partiets sundheds-, psykiatri-, ældre- og indfødsretsordfører. Alle ordførerskaber, som han vender tilbage til.

Indtil nu har sundheds-, psykiatri- og ældreordførerskabet været bestredet af stedfortræder Runa Friis Hansen (EL), som forlader Folketinget.

Og rollen som indfødsretsordfører overtager han fra Rosa Lund (EL).

Ifølge Peder Hvelplund er hans kone, Louise, fortsat syg, men stabil og velmedicineret.

"Derfor er vi nået frem til, at jeg godt kan vende tilbage til Folketinget. Vi har overskud til det, og jeg savner det politiske arbejde og kampen for at gøre verden til et mere retfærdigt sted," skriver han.

{{toplink}}

Forrige artikel Japans tidligere forsvarsminister indstilles som premierminister Japans tidligere forsvarsminister indstilles som premierminister Næste artikel Grønland får den første kvindelige, grønlandske landslæge nogensinde Grønland får den første kvindelige, grønlandske landslæge nogensinde