Jørn Neergaard Larsen er ny beskæftigelsesminister

Lars Løkke Rasmussen har sat navne på sine 17 nye ministre. Overraskelsen på den liste er den nye beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen, der for nyligt trådte tilbage som DA-direktør.

Man kan ikke klandre Danmarks nye beskæftigelsesminister for ikke at være inde i sit stof.

66-årige Jørn Neergaard Larsen har tilbragt næsten halvdelen af sit liv i spidsen for prominente arbejdsmarkedsorganisationer.

Senest kender vi ham som direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, en stilling han havde varetaget i knap 20 år, inden han takkede af for kun en lille måned siden.

Men før han stillede sig i spidsen for arbejdsgiverne var han fagforeningsmand. Jørn Neergaard Larsen var næstformand for de overenskomstansatte i KTO fra 1981 til 1996 og administrerende direktør i DJØF fra 1982 til 1996.

Den nye beskæftigelsesminister har også indtil nu været næstformand i PFA Pensions bestyrelse og medlem af ATP’s. Desuden er han medlem af Det Økonomiske Råd og dommer i Arbejdsretten.

Og regeringsarbejdet har han tidligere været tæt på. Jørn Neergaard Larsen var i sin tid medlem af blandt andet VK-regeringens Vækstforum, Innovationsrådet og Kvalitetsgruppen i forbindelse med VK-regeringens kvalitetsreformarbejde.

Oprindeligt er han uddannet som jurist og var i sine unge dage ansat i centraladministrationen.

Forrige artikel Sådan flytter Løkke rundt på chefer og ressort-områder Sådan flytter Løkke rundt på chefer og ressort-områder Næste artikel Ny beskæftigelsesminister overtager omstridt EU-sag Ny beskæftigelsesminister overtager omstridt EU-sag