Regndans og håndspålæggelse

DEBAT: Regeringens metoder minder om regndans og håndspålæggelse, skriver formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen i en kommentar til Altingets interview med Bertel Haarder.

Af Poul Erik Skov Christensen
Forbundsformand for 3F

Det er da mageløst.

Kommunerne skal til at interessere sig for de 16-17-årige, der ingenting laver. "Vi vil jagte dem, som ingen uddannelse har," siger Bertel Haarder i et interview her på Altinget.dk.

Han opfordrer til, at vi nu alle sammen skal "ånde dem i nakken", så de kan lære det, de slubberter, der ikke vil uddanne sig. Og de sløve forældre, der ikke kan holde deres børn til ilden.

Det virker som om, Bertel Haarder lever i et tårn med kun et vindue at kigge ud af.

- Hvad vil hans forslag hjælpe de mange unge, der kommer ud af skolen og slet ikke har lært at LÆSE.

- Hvad hjælper pisken for de mange unge, der ligesom Mads blev opgivet af folkeskolen og kom ud af 9. klasse og end ikke kunne læse et Anders And-blad.

Folkeskolen er beskåret
Jeg kender ikke et menneske under 70 år, der ikke gerne vil lære noget. Jeg kender ikke et ungt menneske, der ikke gerne vil skabe sig en god fremtid, med job og indkomst. Men forudsætningerne skal være til stede.

Det, man skal lære i dag, er meget mere kompliceret, end da Bertel Haarder var dreng. I dag kan en skraldemand komme ud for at skulle bruge computer i jobbet. Alligevel er folkeskolen gennem årene beskåret ganske kraftigt.

I stedet burde man have udvidet skolegangen, givet lærerne mere tid sammen med eleverne og forsket i mere effektiv og differentieret undervisning. At puste forældre og elever i nakken som pædagogisk virkemiddel er vist lige så effektivt som regndans og håndspålæggelse.

Forrige artikel Katastrofen i jobcentrene udebliver Katastrofen i jobcentrene udebliver Næste artikel Behov for en lønmodtagerlov Behov for en lønmodtagerlov