Syngenta: Enhedslisten forsøger at manipulere debatten

REPLIK: Det er en falsk påstand, når Christian Juhl (EL) over for Altinget hævder, at Syngenta udplyndrer indiske landmænd. Det siger Juan Gonzalez-Valero, chef for Public Policy og Sustainability, Syngenta International.

Af Juan Gonzalez-Valero
Chef for Public Policy og Sustainability, Syngenta International

Christian Juhl fra Enhedslisten hævder, at agrovirksomheden Syngenta udplyndrer indiske landmænd. Det er en falsk påstand, der udelukkende spinder videre på organisationen DanWatchs manipulation af fakta, hvilket ikke hører hjemme i en saglig debat om FN’s mål for bæredygtig udvikling.

Virkeligheden er, at Syngenta hjælper indiske småbønder med rentefrie, kontante forskud, så de kan dyrke majsfrø. Syngenta begyndte at betale de rentefrie forskud i november 2012, efter det kystnære Andhra Pradesh blev ramt af den tropiske cyklon Nilam, som ødelagde afgrøderne i store landområder, og såningen måtte gentages.

Oprindeligt blev dette forskud kun udbetalt til avlere, der var berørt af cyklonen. Senere besluttede Syngenta at give rentefrie forskud til alle avlere af majsfrø i området. Og Syngenta fortsatte med at yde disse forskud efter tilbagemeldinger og anmodninger fra landbruget.

Vores kontante forskud distribueres til avlerne af lokale organisatorer. De er en integreret del af det indiske landbrugssystem og kan beskrives som et bindeled mellem de lokale avlere og industrien og markedet.

Vi gennemgår i øjeblikket organisatorernes rolle i fordelingen af vores kontante forskud i samarbejde med Fair Labor Association (FLA). Det er en NGO, vi har samarbejdet med dem i mere end et årti, hvilket har hjulpet os med at forbedre arbejdsbetingelserne for tusindvis af landmænd i vores forsyningskæde. FLA vil offentliggøre resultaterne af sin undersøgelse i maj.

Rammerne for FLA’s undersøgelse kan hentes her, og yderligere information om sagen kan hentes her.

Forrige artikel Mogens Jensen: Vi skal tænke nyt om udvikling Mogens Jensen: Vi skal tænke nyt om udvikling Næste artikel Dansk Flygtningehjælp: Flygtningenævnet sikrer retssikkerheden Dansk Flygtningehjælp: Flygtningenævnet sikrer retssikkerheden