Regeringen vil sende 730 millioner til krisen i Syrien

NØDHJÆLP: Regeringen er klar til at give en ekstraordinær bevilling på 730 millioner kroner for at hjælpe flygtninge, der er ramt af konflikten i Syrien. S er positiv over for forslaget.

Regeringen har besluttet at donere 730 millioner kroner til krisen i Syrien.

”Det er rigtig vigtigt, at vi bidrager til stabilitet i regionen, men det er også rigtig vigtigt, at vi bidrager til den store humanitære indsats, som der er brug for,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Bevillingen blev offentliggjort onsdag under en konference i Bruxelles, hvor en række lande er samlet for at drøfte krisen i Syrien, som ifølge FN har sendt mere end 12 millioner mennesker på flugt.

Og behovet for nødhjælp er akut. Tidligere på ugen kom det frem, at FN-systemet mangler mere end 40 milliarder kroner for at hjælpe ofrene for konflikten i Syrien.

Derfor håber Tørnæs, at det danske bidrag får andre nationer til at følge trop.

”Jeg håber, at det internationale samfund i dag vil bakke op om den store opgave, som det selvfølgelig er, vi står overfor. For mig handler det om på Danmarks vegne at bidrage til at hjælpe flygtningene i nærområdet, fordi vi kan hjælpe mange flere,” siger hun.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvor hurtigt pengene kan nå frem. Men Udenrigsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at "en del af tilsagnet vil kræve endelig godkendelse fra Folketinget".

Men i Socialdemokratiet er man umiddelbart klar til at bakke op om den ekstraordinære bevilling til Syrien.

"Nu må vi se, hvad der mere konkret ligger i det. Men det er enormt vigtigt at yde hjælp til de områder, som er befriet fra Isil. Så det er vi som udgangspunkt positive over for," siger udenrigsordfører Nick Hækkerup.

,

Forrige artikel Tidligere minister fyret som udviklingsordfører: Men hun fortsætter efter næste valg Tidligere minister fyret som udviklingsordfører: Men hun fortsætter efter næste valg Næste artikel Nyt tech-værktøj skal blokere for SDG-washing Nyt tech-værktøj skal blokere for SDG-washing