Liberal Alliances forslag om at sænke udviklingsbistanden får en blandt modtagelse i blå blok og kritiseres for at mangle situationsfornemmelse forud for danske lederroller i EU og FN.
Efter flere år med økonomisk usikkerhed kæmper Operation Dagsværk for overlevelse. SF vil tage spørgsmålet med ind i finanslovsforhandlingerne, men ifølge Dansk Folkeparti skal organisationen "ikke have en krone".
For første gang sættes der et pejlemærke for regeringens globaliseringsstrategi. Strategien skal understøtte danske virksomheders konkurrenceevne de kommende år i en ny geopolitisk virkelighed.
Mine besøg i Ukraine har ikke kun vist mig situationens alvor, men også vigtigheden af det udviklingsarbejde, som venter. Danmark kan ikke bekæmpe truslen fra Rusland alene, og vi må derfor øge støtten, samarbejdet og samhandlen med vores nabolande i øst, skriver Michael Aastrup Jensen (V).
Regeringen lægger op til, at danske virksomheder og fonde skal bidrage mere til udviklings-agendaen. Det matcher med, at mange fonde i forvejen viser stigende interesse for internationale indsatser. Tidligere udviklingsminister efterlyser samtidigt bedre parløb mellem stat og fonde om de internationale prioriteter, der allerede foregår.
Der er kun få dage tilbage af COP’en, men det ser virkelig svært ud. Vi er bange ved udsigterne til en dårlig aftale og udmattede over, at tænke på alle de store udfordringer, der ligger foran os alle sammen, skriver to repræsentanter fra Den Grønne Ungdomsbevægelse i dagbog fra biodiversitetens COP15 i Montreal.
Ministerholdet er på plads for den nye SVM-regering, og det betyder også, at regeringens magtfulde udvalg nu er blevet sat. Få overblikket over udvalgene her.
Danmarksdemokraterne vil bruge 2,6 milliarder fra ulandsbistanden til mere barsel, og også DF og Nye Borgerlige åbne for at tage penge fra udviklingsbistanden til andre politiske tiltag. Venstre fastholder, at Danmark skal leve op til FN’s minimumsbidrag på 0,7 procent. Artiklen er ændret*
Radikale har præsenteret en ny 2030-plan, der blandt andet indeholder en ambition om at hæve udviklingsbistanden til en procent i 2030. Få et overblik over udspillet her.
En straks-bevilling på syv milliarder kroner i 2022 og 2023 skal blandt andet gå til at styrke humanitære indsatser og diplomati. Det fremgår af den nye sikkerhedspolitiske aftale, men det er endnu uvist, hvor mange penge det drejer sig om.
Chefredaktør Jakob Nielsen spurgte udenrigsminister Jeppe Kofod, hvorfor verdensmålene kun er nævnt to gange i regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Se eller gense debatten med ministeren og tre ordførerere her.
Inger Støjberg blev politiker i en tid, hvor ideologierne bortsmuldrede, og partierne svandt ind. Hvor personer blev vigtigere og vigtigere, og Facebook forandrede præmisserne for politik for altid. Overlever hun en rigsretsdom, er det fordi, hun har forstået det bedre end nogen anden.
DEBAT: Migranter strømmer stadig illegalt til Europa, og der er en stor chance for, at de kan blive, så snart de har sat deres ben på en sydeuropæisk strandkant. EU-Kommissionens asylpagt tager ikke fat om problemet, skriver Venstres Søren Gade og Mads Fuglede.
DEBAT: Coronakrisen har udstillet svækkelsen af det svindende Udenrigsministerium. Hvis Danmarks globale position skal sikres, bliver vi nødt til at give ministeriet et større ansvar, skriver Michael Aastrup Jensen (V), udenrigspolitisk ordfører.
REDNINGSKRANS: Ngo'er skal have refunderet en langt større del af deres udgifter til moms på grund af coronakrisen, foreslår brancheforening. En stribe ordførere er positive over for udspillet.
NAVNE: Bertel Haarder, der er ny formand for Det Kongelige Teater, har efter kritik om inhabilitet frasagt sin post for formand for Kulturudvalget. Han overtager i stedet Kristian Jensens post i Udenrigsudvalget.