Holstein: USA’s flugt fra Afghanistan sætter Danmark og tolkene i en svær situation

Regeringen skal hurtigt beslutte hvilke afghanere, der har hjulpet Danmark under krigen, der kan få tilbudt asyl. Problemet er opstået efter USA’s hurtige tilbagetrækning i landet. Altingets politiske kommentator analyserer situationen i dagens udsendelse.

Regeringen bliver mødt af pres fra både venstre- og højrefløjen i Folketinget for tiden.

Venstrefløjen vil have asyl til de afghanere, der har hjulpet Danmark under krigen, mens højrefløjen ikke vil have flere mennesker til Danmark, men i stedet mener, de skal hjælpes i nærområderne.

Hele situationen om at skulle tage en hurtig beslutning er opstået, efter at amerikanerne valgte at trække sig ud af krigen – uden meget koordination med dets allierede. Tilbagetrækningen har overladt initiativet til den islamistiske militærgruppe Taliban, der hastigt vinder områder tilbage i Afghanistan.

Hvor vil regeringen lægge snittet i forhold til hvem, der kan få tilbudt asyl i Danmark? Og kan amerikanernes beslutning om en hurtig tilbagetrækning få betydning for Danmarks udenrigspolitik?

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, analyserer i dagens udsendelse.

Forrige artikel Klima og migration er den røde tråd i dansk udviklingspolitik de næste fire år Klima og migration er den røde tråd i dansk udviklingspolitik de næste fire år Næste artikel Gør de rige lande nok for at hjælpe de fattigste med klimaomstillingen? Gør de rige lande nok for at hjælpe de fattigste med klimaomstillingen?