Stille liberal revolution

LEDERKONCENTRAT: Koncentrat af lederen ”Den stille revolution” i Information. Med de mange fritvalgsordninger risikerer man, at der bliver stører krav til skattelettelser i fremtiden, hvilket vil fører til, at den offentlige sektor skrumper ind. Fritvalgsordninger skal bygge på et ønske om at forbedre servicen og ikke et ønske om en stille liberal revolution.

Hvis man som skatteborger har valgt at betale for ens barns skolegang på en privatskole, har tegnet en sundhedsforsikring og endda bestilt privat hjemmehjælp og rengøring til sin gamle mor, så kan det være svært at forstå, at man også skal betale for de samme ydelser over skatten. Derfor vil fritvalgsordningerne med tiden føre til, at kravet om skattelettelser vil forstærkes, og den offentlige sektor må nødvendigvis skrumpe tilsvarende.

Det er her den stille liberale revolution for alvor ligger begravet. Derfor må det være et krav, at fritvalgsordninger er baseret på ønsker om at forbedre servicen og ikke en langsigtet strategi, der skal fjerne opbakningen til velfærdssamfundet og skabe grobund for en langt mindre offentlig sektor.

Forrige artikel Forsikringer bør kun supplere Næste artikel Det frie valg går for langsomt