S-ordfører: Hvor er Sundhedsstyrelsens retningslinjer?

SAMRÅD: Det møder kritik fra Flemming Møller Mortensen (S), at Sundhedsstyrelsen stadig mangler retningslinjer for deling af oplysninger om sundhedspersoner, der arbejder uden autorisation. Sundhedsministeren afviser at være skyld i de manglende retningslinjer.

For næsten et år siden anbefalede kammeradvokaten Sundhedsstyrelsen at udarbejde retningslinjer for, hvilke oplysninger styrelsen ønsker at dele med de øvrige nordiske lande om de sundhedspersoner, der arbejder uden autorisation.

Et sådant notat er dog endnu ikke udarbejdet.

Det kritiserer Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, i et samråd med sundhedsminister Sophie Løhde (V). Han mener, at retningslinjerne burde være udarbejdet, så det i højere grad kan undgås, at sundhedspersoner, der har mistet deres autorisation i et land, blot kan flytte til et andet land og arbejde videre.

Sundhedsminister Sophie Løhde mener dog ikke, at hun kan klandres for, at Sundhedsstyrelsen ikke har udarbejdet et sådant notat endnu. Hun mener i stedet, at det er den tidligere socialdemokratiske minister, der må svare på, hvorfor retningslinjerne ikke er blevet udarbejdet.

“Jeg synes, det er lidt pudsigt at skulle høre på en del af den her kritik, hvis jeg skal tale lidt direkte ud af posen. Det har været muligt for Socialdemokratiet at stramme op på det her område de seneste fire år. Det er ikke sket,” lød det fra sundhedsminister Sophie Løhde, der nu selv vil stramme op på området.

Hun vil fremsætte et lovforslag til foråret, der skal styrke styrelsernes muligheder for at sikre danske patienter mod sundhedspersoner, som arbejder uden autorisation.

Forrige artikel S vil have finanslov med varme hænder og vækstpakke S vil have finanslov med varme hænder og vækstpakke Næste artikel Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for