Dansk Folkeparti: Skal regionernes fremtid diskuteres nu?

Liselott Blixt (DF) spurgte 12.  november Sophie Løhde (V) i Folketinget, hvornår regionernes fremtid skal diskuteres.

MEDICIN: I forlængelse af diskussionen om regionens forhandlingsmetoder i forbindelse med økonomiaftalen, spurgte Liselott Blixt (DF), hvornår regeringen vil overveje regionernes fremtid.

Det er på tide at overeveje regionernes fremtid, mener Dansk Folkepartis Liselott Blixt.

Det påpegede hun over for sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), efter regionernes forhandlingsmetoder i forbindelse med økonomiaftalen i foråret modtog kritik fra ministeren.

Dengang sagde regionerne, at de skulle have tilført flere penge, hvis det ikke skulle ende med fyringer i sundhedsvæsenet, fordi medicinpriserne ville stige. Det endte dog med, at stigningen for medicinpriserne blev mindre end først antaget, og det modtog derfor kritik, at de ansatte i sundhedsvæsenet blev inddraget i den debat.

Den fejl gør, at regeringen nu bør overveje regionernes fremtid, mener Dansk Folkepartis Liselott Blixt.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) var dog ikke klar til at diskutere det spørgsmål, og hun påpegede i stedet, hvad regeringen vurderer regionerne på.

“Vi er optaget af patienterne, ikke strukturerne. Vi er interesserede i, at vi opnår nogle resultater til gavn for patienterne og deres pårørende. Det er noget af det, vi har sagt, at vi vil måle regionerne på,” sagde hun.

Forrige artikel Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for Løkke: Omprioriteringsbidrag giver Folketinget noget at lave politik for Næste artikel Sundhedsminister: Uskøn forhandlingsmetode fra regionerne Sundhedsminister: Uskøn forhandlingsmetode fra regionerne