Corona har rykket døden ind på Christiansborg

Regeringen foreslår, at alle over 60 år skal have ret til at fravælge genoplivning. I dagens Altinget Ajour dykker vi ned i, hvordan pandemien har sat fokus på døden som et politisk emne.

Der er ikke grænser for, hvad sundhedsvæsenet kan behandle i dag – selv hos gamle og syge mennesker.

Derfor er døden blevet et vigtigt politisk emne under coronapandemien. For hvem skal have lov til at bestemme, at de ikke vil genoplives, når de dør?

Det skal alle, som er over 60 år, foreslår regeringen nu.

Aktørerne er glade for idéen om mere selvbestemmelse, men der er fortsat en debat om, hvordan det helt praktisk skal foregå.

Tidligere har statsministeren også sagt, at ”ethvert dødsfald med corona en tragedie” – en udtalelse som blev kritiseret af en overlæge i et indlæg her på Altinget. Men mener hun fortsat det?

Altingets sundhedsredaktør, Signe Løntoft, fortæller i dagens Ajour, hvordan corona har sat fokus på døden som et politisk emne.

{{toplink}}

Forrige artikel Hvordan undgår man, at 10-årsplanen for psykiatrien løber ud i sandet? Hvordan undgår man, at 10-årsplanen for psykiatrien løber ud i sandet? Næste artikel Kommunale sygestuer på umulig opgave? Kommunale sygestuer på umulig opgave?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.