K: Det bedste, vi kan give socialt udsatte, er en tilknytning til arbejdsmarkedet

Som samfund bør vi måles på, hvordan vi behandler de svageste. Det sociale frikort er en værdifuld ordning, og nu er det tid til at gøre den permanent, skriver Birgitte Klintskov Jerkel (K).

Det sociale frikort har været en succes.

Gennem alt for mange år, har Danmark haltet efter i forhold til at behandle vores socialt udsatte ordentligt. Der har været for mange eksempler på en forfejlet hjælp, og det er ikke godt nok.

Som samfund synes jeg, at man skal måles på, hvordan man behandler de svageste. Det var blandt andet derfor, at jeg sagde mit job som socialrådgiver op for at gå ind i politik. Og det er også en af de absolutte kerneværdier for Det Konservative Folkeparti.

For os handler det i høj grad om at indrette samfundet således, at vi giver de bedste forudsætninger til, at alle, der kan og har lyst, også får muligheden, så der er råd til, at vi kan give en hjælpende hånd til dem, som virkelig har svært ved at få hverdagen til at fungere.

Og mange danskere har svært ved at få hverdagen til at fungere. Det kan være af den ene eller anden årsag, men uagtet årsag, skal vi fra samfundets side hjælpe til.

Et arbejde er noget at stå op til
En af disse hjælpemidler er det sociale frikort. Det blev indført under den seneste regering, hvor Konservatives Mai Mercado sad på socialministerposten. Ordningen indebærer, at tjene lidt penge uden at blive trukket i andre ydelser, så de får en bedre mulighed for at få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Personligt synes jeg, at det sociale frikort har været en succes, og derfor mener jeg bestemt også, at ordningen skal gøres permanent. Så kan endnu flere fremover få glæde af frikortet, så de på den måde kan hjælpe sig selv ud af en problematisk hverdag. Vi skylder at hjælpe dem, som af alle mulige årsager har haft det svært, til at komme ind på arbejdsmarkedet, hvor de kan bidrage til dem selv og samfundet.

For rigtig mange socialt udsatte vil nemlig godt tilbage på sporet. Det kan bare virke uoverskueligt, og derfor synes jeg, at det sociale frikort er en god ide.

Jeg har hørt om flere folk, som har fået mod på at arbejde igen, som er kommet ud af stofmisbrug, og som i det hele taget er kommet på ret kurs igen.

Den hjælp og tillid, synes jeg godt, vi som samfund fortsat kan give til de socialt udsatte. Det kræver ikke det store af statskassen, og helt ærligt, så tror jeg også, at den største hjælp, vi kan give, er, hvis vi kan få socialt udsatte til blive en del af arbejdsmarkedet.

De vil gerne, de har mod på det, vi skal bare hjælpe dem. Det giver en struktureret hverdag, og et job giver en noget at stå op til.

Derfor er min holdning helt klar. Det sociale frikort skal gøres permanent.

{{toplink}}

Forrige artikel De Grønlandske Huse: I en tid hvor selv 'Borgen' kalder på mere Grønland, vil vi gerne takke ja og på finansloven De Grønlandske Huse: I en tid hvor selv 'Borgen' kalder på mere Grønland, vil vi gerne takke ja og på finansloven Næste artikel CP Danmark: Screeningprogrammer overser systematisk kvinder med handicap CP Danmark: Screeningprogrammer overser systematisk kvinder med handicap