TV: Se talerne fra Thornings 10-års jubilæum

TV: Frank Jensen (S), Morten Østergaard (R) og Bjarne Corydon (S) holdt taler, da Helle Thorning-Schmidt (S) mandag fejrede sit 10-års jubilæum som formand for Socialdemokraterne. Se alle talerne her.

Det var mest vennerne, som dukkede op, da Helle Thorning-Schmidt (S) mandag eftermiddag fejrede sit 10-års jubilæum som formand for Socialdemokraterne i Fællessalen på Christiansborg.

Harald Børsting og fagbevægelsen var der, ligesom partifæller og kollegaer fra venstrefløjen og Radikale, imens man måtte spejde langt efter oppositionspolitikere. DF's Kristian Thulesen Dahl var dog mødt op med et gavekort på en Goldman Sachs-aktie.

Det var også vennerne, der holdt tale. Første taler var Frank Jensen (S), som lagde stor vægt på, at hans forhold til Thorning var begyndt under kampen om formandsposten i partiet. Og selv om han tabte kampen, fremhævede han flere gange den store respekt, som han siden har fået for Helle Thorning-Schmidt. Han kunne også fortælle om, hvordan den nyvalgte formand havde indkaldt Svend Auken til en udviklingssamtale og bedt ham udfylde et skema om sine kompetencer.

Se Frank Jensens tale her:

 

Næste taler var Radikales leder, Morten Østergaard, som rundede S-R regeringssamarbejdets knaster og styrker. Han og Thorning spiser hver uge frokost sammen, og den frokost sammenlignede Østergaard med DR's naturvidenskabelige børneprogram 'Lille Nørd'. ”Man eksploderer noget for at illustrere en pointe, men samtidigt går man ud af døren med et grin. Det er den Helle, jeg kender,” lød det fra Østergaard.

 

Se Morten Østergaards tale her:
 

 

Sidste taler var finansminister Bjarne Corydon. Han fremhævede, at en socialdemokratisk formand skal have en stærk mave. Det har Thorning, mente han:

"Hun spiser hele tiden og stort set alt," lød det fra Corydon.

Finansministeren lagde som de øvrige talere vægt på Helle Thorning-Schmidts udholdenhed og sammenlignede det kommende valg med et cykelløb, hvor afgørelsen afhænger af, hvem der har de bedste ben.
"Frem mod valget må man vælge mellem hende med de lange, seje ben eller ham med de korte gummiben,” lød det fra Corydon. 

Se Bjarne Corydons tale her:
  

 

Forrige artikel DF er skeptisk over for K-krav DF er skeptisk over for K-krav Næste artikel DF vil selv bestemme rækkefølgen på stemmesedlen DF vil selv bestemme rækkefølgen på stemmesedlen