To danske socialdemokrater stemte imod, da EU gik ind i sag om FIFA og Qatar

Christel Schaldemose og Marinne Vind fulgte den socialdemokratiske gruppe i parlamentet og stemte imod, at EU skulle vedtage en resolution om FIFA og Qatar. "En fejl," indrømmer Schaldemose, som mener, partifællen Niels Fuglsang bærer ansvaret.

To socialdemokratiske medlemmer af Europaparlamentet var i sidste uge på modstanderholdet, da salen skulle tage stilling til, om EU skulle udtrykke kritik af FIFA og Qatar.

For selvom Christel Schaldemose (S) og Marinne Vind (S) torsdag endte med at tilslutte sig resolutionen, der fordømte "omfattende" korruption i FIFA, stemte de to sosser tidligere på ugen imod, at parlamentet overhovedet skulle komme med en udtalelse i sagen.

Det undrer Enhedslistens MEP'er Nikolaj Villumsen.

"Jeg forstår virkelig ikke, at danske socialdemokrater forsøger at bekæmpe, at vi udtrykker kritik af Qatar og FIFA," siger han. 

Det har ikke været muligt at træffe Marianne Vind for en kommentar, men Christel Schaldemose lægger sig fladt ned.

"Det var en fejl," siger hun nu.

Vidste ikke gruppen var imod
Den socialdemokratiske gruppe i parlamentet var modstandere af, at der skulle være en EU-resolution. Og hun valgte slavisk at stemme efter gruppens indstilling.

"Jeg valgte at følge mine gruppes linje, og så først bagefter gik det op for mig, hvad det handlede om," siger Christel Shcaldemose.

Vidste du, at den socialdemokatiske gruppe var modstandere af, at der skulle vedtages en EU-resolution om FIFA og Qatar?

"Nej, nej, nej. Det var jeg ikke opmærksom på," siger Christel Schaldemose.

Hvorfor har du så ikke ændret din stemme?

"Jamen, for nu har jeg stemt, som jeg har stemt," siger Christel Shcaldemose.

"Det har ikke været min sag, det er Niels (Fuglsang red.), der har kørt den for os. Og derfor har jeg ikke sat mig ind i den," fortsætter hun.

{{toplink}}

Hendes partifælle Niels Fuglsang har de seneste uger været meget vokal i kritikken af Qatar og har som en af få danske socialdemokrater advokeret for et diplomatisk boykot af slutrunden.

Fuglsang gik også på talerstalen i parlamentet i sidste uge og kom med en skarp opfordring til FIFA-præsidenten Gianni Infantino.

"Mr. Infantino: Gør os alle en tjeneste. Træd tilbage nu," lød det fra Niels Fuglsang.

Partifælle gav ikke besked
Alligevel fortalte han ikke til sine danske partifæller, at de burde stemme mod gruppelinjen i en sag, der endte med en meget tæt afgørelse. 181 stemte for, 165 imod. Det oplyser Christel Schaldemose.

"Det er jo deri fejlen består. Jeg skulle jo være blevet gjort opmærksom på, at det var vigtigt at stemme ja," siger hun.

"Hvis Niels havde gjort sit arbejde ordentligt, så havde han gjort mig opmærksom på det her, og så havde jeg stemt ja," fortsætter hun.

Altinget har forsøgt at få Niels Fuglsangs kommentar i sagen, men han var ikke til at træffe torsdag.

Udover Niels Fuglsang (S) og Nikolaj Villumsen (EL) stemte SF'erne Margrethe Auken og Kira Marie Peter-Hansen samt Karen Melchior (R) for, at parlamentet skulle komme med en udtalelse i sagen.

De syv borgerlige MEP'ere undlod alle at stemme.

Forrige artikel "Mennesker er sovset ind i fortællinger — og den om atomkraft i Danmark bør ændres" Næste artikel Førende forskere før overenskomstforhandlinger: Risikoen for konflikt er ”markant højere” end set i mange år Førende forskere før overenskomstforhandlinger: Risikoen for konflikt er ”markant højere” end set i mange år