Mette Frederiksen afviser at hjemsende sin departementschef

Barbara Bertelsen bliver ikke sendt hjem efter kritik fra Minkkommissionen. "Jeg har tillid både til departementschefen i Statsministeriet, ligesom jeg i øvrigt har tillid til de andre embedsmænd, der er ansat i staten," siger statsministeren.

Ingen embedsfolk – heller ikke Barbara Bertelsen – bliver hjemsendt som følge af minkskandalen.

Det slår statsminister Mette Frederiksen (S) fast torsdag eftermiddag efter et lukket møde med Folketingets Granskningsudvalg, bedre kendt som Minkkommissionen.

"Det er, når alt kommer til alt, et tillidspørgsmål. Og jeg har tillid både til departementschefen i Statsministeriet, ligesom jeg i øvrigt har tillid til de andre embedsmænd, der er ansat i staten," sagde statsministeren til TV 2 efter mødet.

Departementschef Barbara Bertelsen er blandt minksagens ti centrale embedsmænd, som ifølge Minkkommissionen har begået så grove tjenesteforseelser, at det kan føre til disciplinærsager i form af for eksempel en advarsel, en fyring eller en straffesag.

Blandt de andre embedsfolk er blandt andet Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, og Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Blå blok kræver hjemsendelse

Både Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative har ellers tidligere på dagen udtalt, at de ønsker Barbara Bertelsen hjemsendt.

"I Venstre finder vi det naturligt, at Barbara Bertelsen og de øvrige topembedsmænd, der har fået en meget hård kritik fra Minkkommissionen, hjemsendes, mens sagen undersøges og behandles i det ansættelsesretlige system," sagde Venstres Sophie Løhde til Danmarks Radio.

Både Konservatives Mai Mercado, Nye Borgerliges Peter Seier Christensen og DF-partiformand Morten Messerschmidt mener, at statsministeren bør hjemsende embedsfolkene, mens undersøgelsen er i gang.

Det tyder dog ikke på, at Mette Frederiksen har til hensigt at imødekomme blå bloks ønsker. Statsministeren begrunder sin beslutning med den igangværende undersøgelse i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der har til formål at rådgive Statsministeriet om de videre ansættelsesforhold for de centrale embedsfolk.

Derfor er der ingen konsekvenser for de ti embedsfolk på nuværende tidspunkt, siger hun til TV 2.

{{toplink}}

Forrige artikel Millioner til særlig handicapindsats samler støv og bliver sendt tilbage i statskassen Millioner til særlig handicapindsats samler støv og bliver sendt tilbage i statskassen Næste artikel EU-dommere skal afgøre EU-dommere skal afgøre "den største udfordring for fodbolds identitet" i årtier