Lokalformand trækker sig efter valg af DF-spidskandidat

Lokalformand for DF i Gribskov, Ole Præst, har valgt at trække sig efter valget af Brian Lyck Jørgensen som spidskandidat.

Ole Præst, lokalformand for DF i Gribskov, har valgt at trække sig efter valget af partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Det skriver Ugeposten.

Lokalformandens beslutning sker efter valget af Brian Lyck Jørgensen som spidskandidat. Han blev valgt på bekostning af Jonna Præst, Ole Præsts hustru, som hidtil har været DF's spidskandidat i Gribskov. 

"Jeg kan selvfølgelig ikke fortsætte som formand. For jeg kan jo ikke stole på vores spidskandidat, og jeg kan jo ikke sikre de partier, vi og jeg forhandler med, at jeg taler på DF's vegne, når vores egne kan finde på at løbe om hjørner. Så jeg træder tilbage. Der er ingen anden udvej, for partiets skyld," siger Ole Præst til Ugeposten.

Brian Lyck Jørgensen blev valgt til spidskandidat med 22 stemmer mod Jonnas Præsts 7 stemmer ved et valg 28. marts.

Brian og Jonna blev begge valgt til byrådet for første gang i 2013, hvor Jonna Præst altså var partiets spidskandidat. 

DF's nye spidskandidat mener ikke, at han har ageret forkert. Ifølge Brian Lyck Jørgensen er han valgt på demokratisk vis og har ikke gået bag om ryggen på hverken Jonna eller Ole Præst.

"Jeg er ked af, at Ole træder af som formand og smider alt det på gulvet, som han har bygget op igennem flere år. Det er ærgerligt, men det er selvfølgelig hans valg", siger Brian Lyck Jørgensen til Ugeposten.

Forrige artikel DF i Fredensborg sætter kandidathold Næste artikel S i Mariagerfjord klar til valg