Få domme for ulovlige dyretransporter

DYRETRANSPORT: I et svar fra fødevareministeren til Per Clausen (EL) fremgår det, at kun et fåtal af de anmeldte, ulovlige dyretransporter har ført til domsfældelse.

Ifølge et ministersvar til Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten, anmeldte de danske veterinærmyndigheder 214 gange i årene 2006 og 2007 danske transportvirksomheder til politiet.

I 19 af sagerne er der indtil nu gennemført retssag, men kun 11 har ført til en dom for overtrædelse af reglerne om dyretransport.

"Dette resultat er rystende. Tilsyneladende fungerer, hverken regler eller kontrol. Der må nu gennemføres en kulegravning af problemstillingen, så vi kan se, hvad der er galt og hvad der skal gøres," siger Per Clausen og fortsætter:

"Der er enighed i Folketinget om, at der skal gennemføres en meget restriktiv politik overfor særligt de lange dyretransporter, hvor svin og arbejdspladser eksporteres ud af Danmark. Jeg vil derfor forsøge at samle et flertal for strammere regler og bedre kontrol.

Det lykkedes for mig i sidste folketingssamling at skabe et flertal for skrappere regler for transport af slagtesøer. Meget tyder på, at det bliver nødvendigt at følge op på dette arbejde til efteråret."

Forrige artikel EU afviser VKO's udlændingeaftale Næste artikel EU-talsmand: Intet problem med danske regler