Ellemann vender tilbage til Christiansborg

Venstres formand vender tilbage til dansk politik efter flere måneders sygeorlov.

Jakob Ellemann-Jensen (V) vender 1. august tilbage til sine embeder som vicestatsminister og forsvarsminister.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Venstres formand har siden februar været på sygeorlov, hvor Troels Lund Poulsen (V) i mellemtiden har fungeret som forsvarsminister, og Stephanie Lose (V) har fungeret som økonomiminister.

Disse midlertidige foranstaltinger bringes ved Ellemanns tilbagevenden til ophør, og Troels Lund og Stephanie Lose vender tilbage til deres respektive embeder.

Under Ellemanns fraværsperiode har der i Venstres bagland ulmet en intern uro omkring formandsposten i partiet. Og foruden den interne uro i partiet har Altinget kunne afsløre, at Ellemann i sagen om våbenindkøb fra Israel har videregivet urigtige oplysninger til Folketinget. 

Derudover vender Ellemann tilbage til et delvist indgået forsvarsforlig, som han med alt sandsynlighed skal følge til dørs efter Troels Lund Poulsen.

{{toplink}}

Forrige artikel Siumut genvælger formand efter kampvalg Siumut genvælger formand efter kampvalg Næste artikel Radikale opruster med ny særlig rådgiver og kommunikationschef Radikale opruster med ny særlig rådgiver og kommunikationschef