Dagens overblik: En halv million boligejere kan få skæve ejendomsvurderinger

Tre ud af ti af de nye ejendomsvurderinger kan blive pilskæve, flere kan fremover komme på privathospital, og den svenske Riksdag stemmer om at få Löfven tilbage som statsminister. Få nyhedsoverblikket onsdag.

Velkommen til en lyngennemgang af dagens politiske nyheder på en dag, hvor det af en eller anden grund virker som om, mange hellere vil tale om fodbold.

Kulturminister Joy Mogensen (S) var inviteret af DBU til at se kampen på Wembley i aften, men hun har ifølge Ekstra Bladet takket nej.

Heller ikke statsminister Mette Frederiksen (S) møder op.

Til gengæld vil kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian stå klar på tilskuerrækkerne på Wembley i aften, skriver Tv 2.

Her er fem andre ting, du skal vide i dag:

Skæve ejendomsvurderinger på vej
Efter otte års arbejde og milliardinvesteringer i at få et nyt system til offentlige ejendomsvurderinger op at køre, forventer Skatteministeriet, at tre ud af ti af de nye, digitale vurderinger vil ramme meget forkert i forhold til boligens reelle værdi.

Det skriver Børsen på baggrund af oplysninger fra ministeriet.

Konkret forventer ministeriet, at det nye system i 71 procent af tilfældene vil ramme en vurdering, der ligger højst 20 procent fra den reelle værdi. I resten af tilfældene - svarende til en halv million boliger - kan den altså ramme mere end 20 procent forkert.

Skatteminister Morten Bødskov (S) understreger dog, at der vil komme en manuel kontrol af mange vurderinger, og det forventes at øge træfsikkerheden.

Riksdagen stemmer om Löfven
I dag klokken 14 får socialdemokraten Stefan Löfven chancen for at blive genvalgt som statsminister i Sverige, når Riksdagen stemmer om, hvorvidt de vil lade ham danne en ny regering.

Og det ser ud til, at en løsgænger kommer til at hjælpe ham i mål. Det skriver Ritzau på baggrund af oplysninger fra nyhedsbureauet TT ifølge Berlingske.

Læs mere om det her.

Flere grupper kan komme på privathospital 
Og så er der landet en aftale, som blandt andet betyder, at flere patientgrupper fremover kan få mulighed for behandling på privathospital.
 
Danske Regioner og Sundhed Danmark, som repræsenterer landets privathospitaler og private klinikker, har indgået aftalen, som ifølge regionerne har fokus på adgang for patienter med handicap, miljø og bæredygtighed, udredning og behandling af flere patientgrupper og et forsøg med online-booking. 

“Vi er tilfredse med aftalen, der giver flere patienter mulighed for udredning og behandling. For eksempel kan de private aflaste det offentlige sundhedsvæsen, så patienter hurtigere kan blive behandlet, hvis de har problemer med migræne, ryg, prostata eller livmoderen," siger Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, i en pressemeddelelse. 

Læs mere om aftalen her

SF: Lemp loven for stofmisbrugere
Sommerferie er også tid til politiske forslag og prøveballoner fra ordførere og partier i Folketinget.

Således foreslår SF ifølge Avisen Danmark, at udsatte stofmisbrugere ikke længere skal straffes eller have konfiskeret deres narko, hvis de kun har til eget forbrug.

Partiet vil komme med et konkret forslag om at indføre en slags narko-id, så man kan dokumentere, at man har lov til at besidde stof til eget forbrug.

EL vil have firedages arbejdsuge
Vi snupper også lige et forslag, der kom frem tirsdag eftermiddag.

Enhedslisten afslørede nemlig, hvad der bliver et af deres hovedkrav til de kommende finanslovsforhandlinger efter sommerferien:

Partiet ønsker at afsætte 50,5 millioner kroner til et forsøg med en arbejdsuge på 30 timer.

De skal gå til, at op til 40 ansatte i ti kommuner kan arbejde 30 timer om ugen uden at gå ned i løn, og uden der kommer færre kolleger. En halv million skal gå til vurdering og afrapportering af forsøgets resultater, skriver Ritzau ifølge Politiken.

"I årtier har vi haft en umættelig vækst og produktivitet, som er gået ud over det gode liv. Og selv i det offentlige har konkurrencestaten presset medarbejderne så hårdt, at det ikke er unormalt at se folk gå ned med stress. Det går både ud over vores arbejdsmiljø generelt, men det rammer også vores samfund," siger beskæftigelsesordfører, Victoria Velásquez.

Det sker i dag

  • Sygeplejerskerne holder demonstrationer og aktioner flere steder i landet som led i den verserende strejke. Der blandt andet aktioner i København, Rønne, Aarhus og Aalborg.

 

Forrige artikel Færre vil være sygeplejerske eller jordemoder: Her er de mest søgte videregående uddannelser Færre vil være sygeplejerske eller jordemoder: Her er de mest søgte videregående uddannelser Næste artikel Stefan Löfven fortsætter som Sveriges statsminister Stefan Löfven fortsætter som Sveriges statsminister