Dagens overblik: Pape skal skilles

Konservatives formand Søren Pape Poulsen skal skilles fra sin mand. Det sker efter en række historier om usande oplysninger om manden. Forhandlingerne om en ny psykiatriplan er flyttet over til finansminister Nicolai Wammen. Få overblik over onsdagens politiske nyheder.

Godmorgen og velkommen til onsdagens politiske nyhedsoverblik, hvor vi starter med en nyhed, som Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen delte på Facebook her til morgen.

Ham og ægtemanden Josue Medina Vasquez Poulsen går fra hinanden.

”Der har været meget skriveri om mit privatliv mm. gennem et stykke tid. Jeg ønsker ikke at gå yderligere ind i dette, men blot sige at vi begge er enige om, at vores ægteskab er slut og ønsker hinanden det bedste videre på livets rejse,” skriver Pape på Facebook.

Skilsmissen sker i kølvandet på en række afsløringer af, at Pape har delt usande historier om netop sin mand. Fredag beklagede Pape i et opslag på Facebook, at han havde viderebragt forkerte oplysninger. Han fortalte, at det var sket i god tro.

Psykiatriforhandlinger flyttes til Finansministeriet

Finansminister Nicolai Wammen (S) har sat sig for bordenden i forhandlingerne om en ny psykiatriplan. Det skriver Altinget.

Flytningen af forhandlingerne sker efter kritik fra flere af Folketingets partier, som har efterlyst indsigt i, hvor mange penge regeringen ville bruge til at finansiere planen. Nu hvor Nicolai Wammen har taget del i drøftelserne, er støttepartierne blevet mere positive.

"Når vi er indkaldt der, så ser jeg det som, at vi faktisk nu drøfter, hvordan vi finansierer planen. Det er positivt," siger Radikales psykiatriordfører Stinus Lindgreen til Altinget.

Regeringen fastholder Rwanda-ambition trods radikalt ultimatum

Arbejdet med at oprette et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda fortsætter, understreger Socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund.

Det sker, selvom Radikale igen har slået fast, at partiet ikke kan støtte en regering, som arbejder på et modtagecenter i Rwanda. Det skriver DR Nyheder.

”Det var det, vi gik til valg på i 2019 og stadigvæk arbejder på. Og jeg glæder mig over, at der er en lang række blå partier, der bakker os op om det,” siger Rasmus Stoklund til DR Nyheder.

Flertal enige om ny læreruddannelse

I fremtiden skal de lærerstuderende have mere undervisning, praktik og vejledning. Det er resultatet af en ny aftale om læreruddannelsen, som blev indgået af et flertal af Folketingets partier tirsdag eftermiddag. Det skriver Altinget Uddannelse.

Den ansvarlige minister, uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S), kalder det selv for et markant løft af læreruddannelsen, der både vil sikre, at flere unge tilvælger uddannelsen, men også at færre lærere forlader folkeskolen til fordel for andre karriereveje. Det fortæller han i et interview med Altinget Uddannelse

”Den nye aftale klæder de lærerstuderende bedre på til de mange krævende opgaver. Kvaliteten i uddannelsen højnes med to til fire timers ekstra undervisning om ugen, mens praktikken kommer til at fylde mere. Det er med til at gøre, at man faktisk er klar til at udøve faget,” siger ministeren til Altinget.

Det sker i dag

  • Klokken 9.00: EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen holder sin årlige ’State of the European Union’-tale. Det forventes, at talen blandt andet vil handle om, hvordan EU skal gøre sig uafhængig af russisk naturgas i kølvandet på Ruslands krig i Ukraine. Du kan følge talen direkte på Altinget her
  • Klokken 13.00: Pressemøde i Statsministeriet om stigende energipriser.

Forrige artikel Forhandlinger om psykiatriplan flyttes til Finansministeriet Forhandlinger om psykiatriplan flyttes til Finansministeriet Næste artikel Von der Leyen vil have EU’s traktater skrevet om Von der Leyen vil have EU’s traktater skrevet om