Hornbech får støtte til at sløjfe irakere

KVOTEFLYGTNINGE: Integrationsministeren får støtte af DF og K til at fravælge irakiske flygtninge til fordel for burmesere. SF og R kræver en forklaring.

Birthe Rønn Hornbechs (V) beslutning om at fravælge irakiske kvoteflygtninge til fordel for burmesiske flygtninge i Malaysia får nu opbakning fra Dansk Folkeparti og De Konservative, mens SF og De Radikale beskylder ministeren for at føre indenrigspolitik på irakernes bekostning.

DF: Burmesere er lettere at integrere
Integrationsordfører Peter Skaarup (DF) mener, at de burmesiske flygtninge er det bedste valg:

"Det må være op til ministeren at beslutte, hvor de såkaldte kvoterejser skal gå hen. Hun skal jo også se på integrationspotentialet hos dem, vi tager imod," siger han ifølge bt.dk og fortsætter:

"Hvor mange af de burmesiske flygtninge er kristne baptister, som vil kunne falde til i det danske samfund, så har det vist sig at være sværere at integrere de irakiske flygtninge, som ofte fortsætter med at leve i separatsamfund. Og der er jo ingen tvivl om, at burmeserne er forfulgte."

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, mener ikke, at det er afgørende, hvilket land kvoteflygtningene kommer fra.

"Vi tager imod 500 af FN's kvoteflygtninge og så er spørgsmålet, hvordan man udvælger det antal. Men jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorfor integrationsministeren har fravalgt irakerne, for det har jeg ikke baggrund for at vurdere. Burmeserne har jo også behov for beskyttelse," siger han ifølge bt.dk.


SF og R: Ministeren bedriver indenrigspolitik
Ministerens beslutning møder dog hård kritik fra SF og De Radikale.

"Det skal jo ikke handle om, hvorvidt Birthe Rønn Hornbech nu lige synes, at irakerne er dem, Danmark gerne vil have. Det er deres behov, der skal gå først," siger SF's integrationsordfører Meta Fuglsang til berlingske.dk, og fortsætter:

"Der har tidligere vært kritik af, at vi i Danmark går for meget op i integrationskriteriet i stedet for at se på flygtningenes behov. Det bekræfter hun, med den fremgangsmåde, hun bruger."

Hun finder det 'påfaldende', at Integrationsministeriet nu ændrer planen:

"Selvfølgelig bliver man nødt til at sortere i flygtningene, men det skal ske efter deres behov og anbefalinger og ikke ud fra indenrigsbetragtninger," siger hun.

Margrethe Vestager (R) vil nu have ministeren til at forklare sig:

"Jeg har den nagende mistanke, at det her handler om indenrigspolitik. Birthe Rønn vil ikke stå i en situation, hvor hun smider irakere ud med den ene hånd og henter dem til Danmark med den anden," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Forrige artikel DF-annonce om moskéer vækker harme Næste artikel S kræver ændring af våbenloven