Selektiv lydighed

LEDERKONCENTRAT: Koncentrat af lederen "Når lov kun er lov, hvis man føler sig enig". Dansk supermarked har gjort det igen. Brudt loven altså. Først var det Bilka i Horsens, som blev bygget større end lovgivningen tillader, og nu er det et Føtex-varehus i Ribe, som er blevet opført væsentligt større end de 3000 kvadratmeter, som lovgivningen tillader.

Det er træls igen at skulle være sur og påpege, at skønt man kan mene, at dansk lovgivning ikke på alle områder er optimal, så er den altså lov. Og at den derfor naturligvis skal overholdes.

Også af Dansk Supermarked. Så selvom man ved at anmode om respekt for planlovgivningen - der siger noget om varehuses størrelse - løber en stor risiko for at blive kategoriseret sammen med maskinstormere og jorden-er-flad-prædikanter, så må det gøres:
Det er helt uacceptabelt, at den store dagligvarekoncern omgås lovgivningen som et tag-selv-bord. Når størrelsesbegrænsningen for store supermarkeder ikke passer koncernen, så bygger man bare større. Man gjorde det, som alle husker, med en Bilka i Horsens. Kun den miljøminister, der vovede at påpege problemet, fik skrammer i den anledning. Nu har koncernen gjort det igen med et Føtex-varehus i Ribe. Med åbne øjne og i klar strid med en afgørelse fra Naturklagenævnet har Dansk Supermarked bygget det nye varehus voldsomt meget større end lovens maksimum på 3.000 kvadratmeter.

Tag-selv-holdningen stråler ud af informationschefens udtalelser i denne avis i går, hvor han nonchalant fastslog, at »alle er jo enige om, at den her lovgivning trænger til et serviceeftersyn«. Må vi ydmygt minde om, at det er Folketinget, der bestemmer reglerne her i landet og ikke Dansk Supermarkeds informationschef.

Forrige artikel Mere politik end miljø Næste artikel Miljøzoner er ekspropriation