Rød opbakning til Kjers oprydning i miljø-regler

SAMRÅD: Rød bloks bekymring blev skiftet ud med opbakning, efter at Eva Kjer Hansen var i samråd om sin varslede oprydning i miljøreglerne.

Folketingets røde partier bakker nu op om en oprydning i miljølovgivningen, der vil fjerne en tredjedel af reglerne og bekendtgørelserne.

Det kom frem på samråd fredag, da miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) var indkaldt af samtlige partier i oppositionen til samråd om sin varslede oprydning i miljøreglerne.

Op til samrådet var rød blok ellers bekymret for, at ministerens oprydning i reglerne ville få konsekvenser for miljøbeskyttelsen, især fordi oprydningen skulle nås inden nytår. Men den bekymring blev manet i jorden, da ministeren forklarede nærmere om arbejdet.

Eva Kjer Hansen lover nemlig, der blot er tale om en ren lovteknisk proces, hvor overflødige love og bekendtgørelser bliver fjernet, imens andre bliver skrevet sammen. Hele pointen er at gøre det nemmere at gennemskue, hvad der er gældende i loven:

”Lad mig understrege, at reglernes indhold og beskyttelsesniveauet forbliver det samme,” sagde Eva Kjer Hansen.

Tidsrammen for den lovtekniske oprydning i miljølovgivningen er til nytår, hvorefter ministeren kan præsentere arbejdet for udvalget i januar, lød det.

Næste skridt vækker bekymring
Når oprydningen er på plads, bliver det næste skridt at se på miljølovgivningens struktur og sammentænke den med fødevareområdet. Her kan borgfreden om miljøreglerne muligvis få sin ende.

”Der kan være mere politisk uenighed om, hvad der er unødvendig lovgivning. Det, som er unødvendigt i nogens øjne, er det måske ikke i andres,” sagde SF's miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen under samrådet.

Ministeren var på samrådet ikke klar til at være konkret om de næste skridt, men hun agter at inddrage Folketinget og offentligheden i den kommende politiske proces.

 

Forrige artikel KL om nye kystbyggerier: Skridt i den rigtige retning KL om nye kystbyggerier: Skridt i den rigtige retning Næste artikel R og K: Regeringen vil bryde aftale om kystbyggeri R og K: Regeringen vil bryde aftale om kystbyggeri