Grov mistænkeliggørelse af Naturstyrelsen

DEBAT: Det er ikke rimeligt at mistænkeliggøre embedsværket i Naturstyrelsen, mener Bo Håkansson, Danmarks Naturfredningsforening.

Af Bo Håkansson
Biolog, ansat i Danmarks Naturfredningsforening

Den 18. december skriver Hans Meltofte her i Altinget.dk, at ”Naturstyrelsen mangler biologisk ekspertise”. Den 14. januar skriver Søren Wium-Andersen, at ”miljøministeren igen er lokket i en fælde” af Naturstyrelsen. Hold nu op!

Man kan være enig eller uenig med Naturstyrelsen omkring faglige emner, ønskede initiativer osv.  Men det er uklædeligt på denne måde direkte at mistænkeliggøre et helt embedsværk og dets motiver over en bred kam.

Meltoftes budskab – at styrelsen mangler biologisk ekspertise, fordi ingen chefer er biologer – holder jo ikke. Der er – trods årevis af veritable bombardementer af nedskæringer – særdeles dygtige og fortsat engagerede biologer, og andre ligeså vigtige faggrupper, i Naturstyrelsen, som det er både lærerigt og en fornøjelse at samarbejde med. Og  jeg ved, at man netop har ansat en. Fra DOF.

I Danmarks Naturfredningsforening har vi i øvrigt heller ikke biologer, der er chefer.

Søren Wium-Andersen fremsætter i sit indlæg ret grove anklager om at styrelsen ”igen lokker ministeren i en fælde”, fordi indholdet af driftsplanerne kan kritiseres. Der kan være endog rigtig god grund til at nærlæse og kommentere driftsplanerne, hvis man fagligt er uenig. Så lad os gøre det, og dermed gå efter ”bolden”, ikke ”manden”.

Forrige artikel Miljøministeren er igen lokket i en fælde Miljøministeren er igen lokket i en fælde Næste artikel Ingen fælder i driftsplanerne