Troels Lund: SF-finanslovsforslag er absurd

DEBAT: Hvordan kan SF udstede det ene løfte efter det andet på natur- og miljøområdet, for så ikke at foreslå én krone på finansloven, spørger miljøminister Troels Lund Poulsen i dagens indlæg.

Af Troels Lund Poulsen (V)
Miljøminister

SF har netop præsenteret et finanslovsforslag, som de selv kalder ansvarligt. I modsætning til partiets tidligere forslag skal dette altså være realistisk og kunne føres ud i livet.

Og hvad er det så, SF skærer væk, når der skal prioriteres? Svaret er miljøet. SF har ikke afsat én krone til natur- og miljøpolitik i deres finanslovsforslag. Ikke én eneste.

Det er tankevækkende, at det første, Villy Søvndal ofrer i sit forsøg på at blive regeringsduelig, er alle pengene til miljøet og naturen.

SF kalder godt nok sig selv et grønt parti, markedsfører sig selv som grønt parti, og kritiserer alle andre for ikke at være grønne nok - men SF afsætter ikke selv penge til miljøet.

Grøn uden at afsætte penge?
SF forlanger penge, stiller grønne krav og udsteder gyldne løfter - men ikke ét af løfterne kan genfindes i deres finanslovsforslag. Faktisk indgår ordet "miljø" kun én gang i det over 20 sider lange dokument, som er SF's bud på, hvordan et ansvarligt budget for Danmark skal skrues sammen.

Der er således ikke beskrevet ét eneste natur- og miljøinitiativ. Hvordan man samtidig kan kalde sig selv et grønt parti, går over min forstand. SF's finansordfører forsvarer sig med, at det er urimeligt at forlange, at et parti skal finansiere sine forslag hvert år!

Det er absurd - på alle tænkelige niveauer. Og det er ikke bare uansvarligt, det er også vælgerbedrag.

Forrige artikel Råd: V- og K-MEP'er modarbejder Danmark Næste artikel Dansk Energi: Landbrugets CO2-politik holder ikke