Vi skal have færre borgmesterbiler og flere børnehaver

DEBAT: Styreformen i storbyerne skal effektiviseres, og borgmesterposter skal nedlægges, mener Simon Kollerup, kommunalordfører for Socialdemokraterne. "Det er mig ubegribeligt, at vi skal fortsætte det økonomiske spild af skattekroner," skriver han.

Af Simon Kollerup
MF, kommunalordfører for Socialdemokraterne

Alle skal bidrage til, at Danmark kommer så godt ud af krisen som muligt - og med vores velfærd i høj kvalitet.

Derfor stiller vi som borgere i Danmark også krav til, at det offentlige bruger pengene klogere, så der er råd til flere børnehaver, gode folkeskoler, en værdig ældrepleje og en ordentlig omsorg for de udsatte personer i vores samfund.

Storbyerne smider med skattekroner
Derfor kan vi ikke acceptere, at de fire store byer - København, Aarhus, Odense og Aalborg - skalter og valter med vores skattekroner til dyr dobbeltadministration og unødigt bureaukrati inde på rådhusene, mens vi har behov for flere børnehaver og gode folkeskoler ude i byen.

Det er mig mildest talt ubegribeligt, når jeg kan læse, at politiske kolleger - fra både røde og blå partier - inde på rådhusene i de store byer taler for, at vi skal fortsætte det økonomiske spild af skattekroner, som kunne komme borgerne til gavn i form af bedre velfærd.

Eller med mere direkte ord: At borgmestrene i København alle skal have en borgmesterbil, egen kommunikationsafdeling, egne direktører m.v., mens der mangler daginstitutionspladser til byens børn.

Vi kræver et svar! 
Jeg synes, at de politiske partier - røde som blå - der siger nej til et mere effektivt bystyre og nej til flere penge til velfærd, må ud og forsvare sig. Jeg forstår dem ikke, og hvis borgerne i de store byer heller ikke gør, så er vi i alt 1.259.808 borgere, som ryster på hovedet og kræver svar.

Forrige artikel Ingen penge, men udvikling og fornyelse som aldrig før Ingen penge, men udvikling og fornyelse som aldrig før Næste artikel Vandplanerne fejler Vandplanerne fejler