Vestager: Kommuner kan ikke løfte forebyggelsen alene

TALE: Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager slog i sin tale til Danske Regioners generalforsamling på tromme for bedre samarbejde mellem kommuner og regioner om at undgå genindlæggelser.

Der var masser af ros, men også løftede pegefingre fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), da hun torsdag holdt tale ved Danske Regioners generalforsamling i Aalborg Kongres Center.

Rosen fyldte mest, men en af de løftede pegefingre var rettet mod regionernes igangværende og kommende milliarddyre sygehusbyggerier. Regionerne skal ikke regne med hjælpepakker, hvis byggeprojekterne løber økonomisk løbsk.

Samtidig lagde ministeren også stor vægt på, at regionerne og kommunerne skal samarbejde om opgaven med at undgå genindlæggelser som lige parter.

"I 2014 har vi aftalt et historisk højt anlægsniveau. Det er godt. Regeringen forventer til gengæld, at det er et niveau, som overholdes. Det samme gælder vores fælles sigtemål for anlægsudgifterne i 2015. Det skal også overholdes. Ellers kan det ramme vores velfærd. Det vil i sidste ende gå ud over for eksempel kræftbehandlingen eller indsatsen over for hjerte- og lungesygdomme," lød det fra Margrethe Vestager.

,

Forrige artikel Ny klimauddannelse til kommunale medarbejdere Næste artikel Stor stigning i lokalpolitikeres vederlag