Regeringen samler offentlige og private topchefer i kamp mod bureaukrati

REFORM: Innovationsminister Sophie Løhde (V) har nedsat et hold af erhvervsfolk og topembedsmænd til at hjælpe og udfordre regeringen i arbejdet med at forny den offentlige sektor.

Bureaukratiet skal bankes tilbage, velfærden skal løftes, og den offentlige sektor moderniseres.

Ambitionerne er store, når regeringen i løbet af 2017 skal samle trådene til en større reform af den offentlige sektor.

Til at hjælpe med opgaven har regeringen nu nedsat tre såkaldte udfordringspaneler, som skal give deres bud på, hvordan regeringens ønsker om at skabe en mere sammenhængende offentlig sektor kan realiseres.

I panelerne sidder en række ledende embedsmænd fra kommuner, regioner og statslige institutioner sammen med direktører og chefer fra det private erhvervsliv.

”Det er vigtigt, at vi politikere bliver udfordret og lytter til de gode råd og ideer, der genereres uden for murene på Christiansborg,” siger innovationsminister Sophie Løhde om baggrunden for de tre udfordringspaneler.

Skal skabe debat
Hun vil have panelernes medlemmer til at komme med egne bud på, hvor regeringen skal sætte ind i arbejdet med at reformere den offentlige sektor.

Samtidig skal de være med til at skabe en bredere offentlig debat og dialog om reformarbejdet.

De tre udfordringspaneler knytter sig til hvert deres hovedspor i regeringens bebudede sammenhængsreform.

Et panel skal tage sig af sisyfos-arbejdet med at bekæmpe bureaukrati i den offentlige sektor for derved at sikre medarbejderne mere tid til deres kerneopgaver.

Et andet panel skal arbejde med at skabe bedre styring på tværs af de forskellige sektorer i den offentlige sektor. Mens det tredje skal forholde sig til mulighederne for at effektivisere den offentlige sektor med hjælp fra ny teknologi.

Tidligere københavner-direktør er formand
I spidsen for de tre paneler har regeringen sat Claus Juhl, direktør for konsulentvirksomheden Forskel. Han er tidligere medstifter af konsulentvirksomheden Struensee & Co. og administrerende direktør i Københavns Kommune.

”Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet sammen med de andre stærke kræfter i udfordringspanelerne. Jeg håber, at vi kan være med til at identificere udfordringer og pege på de mulige løsninger, der kan indgå i sammenhængsreformen,” siger Claus Juhl.

Blandt de øvrige paneldeltagere finder man blandt andre professor og sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen, tidligere V-borgmester i Aarhus Louise Gade, kommunaldirektør Helene Bækmark fra Faaborg-Midtfyn og hendes kollega Stine Johansen fra Helsingør Kommune.

Med fra det private erhvervsliv er blandt andet Tonny Thierry Andersen, der er Chef for Wealth Management i Danske Bank og TDC's administrerende direktør Pernille Erenberg.

Dialogmøde og Danmarksturné venter
Udfordringspanelerne udgør ét element blandt en række af initiativer, der skal sikre en bred dialog og debat om indholdet i sammenhængsreformen.

Med statsministeren i spidsen mødes en lang række centrale aktører i og omkring hverdagen i den offentlige sektor til dialogmøde på Marienborg. Det sker på fredag, ligesom innovationsminister Sophie Løhde har skudt en større Danmarksturné i gang.

Det erklærede mål er at besøge institutioner og medarbejdere i alle landets 98 kommuner og 5 regioner.

”Jeg har store forventninger til udfordringspanelernes arbejde og den brede dialog, vi nu lægger op til i forbindelse med arbejdet med sammenhængsreformen,” siger Sophie Løhde.

Forrige artikel Kommunerne bruger flere hundrede millioner mere på idræt Kommunerne bruger flere hundrede millioner mere på idræt Næste artikel Liberal Alliance går efter 50 mandater til kommunalvalget Liberal Alliance går efter 50 mandater til kommunalvalget