Mens vi venter på en grøn landbrugsreform – her er eksperternes anbefalinger

Danske universiteter har brugt ventetiden, inden forhandlingerne om en grøn landbrugsreform går i gang på Christiansborg, til at udgive en rapport med 200 forskeres anbefalinger til et mere klimavenligt landbrug. Hør mere om rapporten i dagens Ajour.

Politikerne har fortsat ikke sat gang i forhandlingerne om en ny landbrugsreform, som skal gøre landbruget klimaneutralt i 2050.

Det har forskere fra de danske universiteter udnyttet til at udgive en rapport, hvor mere end 200 forskere, NGO’er og erhvervslivet kommer med deres inputs.

I dagens Ajour har vi både Morten Øyen, som er redaktør på Altinget Energi og Klima, og Sine Riis Lund, som er redaktør på Altinget Fødevarer, i studiet til en snak om landbrugsforhandlingerne og den nye rapport.

For hvordan foreslår forskerne, man skal gøre fødevareproduktionen mere grøn? Og hvad har holdt politikerne tilbage fra at komme i gang med debatten på Christiansborg? Hør mere i dagens udsendelse.

 

 

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Forrige artikel Gør de rige lande nok for at hjælpe de fattigste med klimaomstillingen? Gør de rige lande nok for at hjælpe de fattigste med klimaomstillingen? Næste artikel Minister kalder blåt udspil et ”fupnummer” – men kan han stadigvæk lande en bred landbrugsaftale? Minister kalder blåt udspil et ”fupnummer” – men kan han stadigvæk lande en bred landbrugsaftale?